vad är orsakerna till darrningar i händerna på barn?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-01-31
Om ditt barns händer är skakig eller ryckig, kan du orolig att något är fel. Mer än sannolikt, är ditt barn uppvisar normalt beteende, men i sällsynta fall kan darrningar i händerna vara ett tecken på något mer allvarligt. Om du tror att ditt barn kan lida av en sjukdom eller syndrom, det är smart att diskutera det med din barnläkare

Vad är normalt

Enligt Joan C. Edwards School of Medicine, är det helt normalt och vanligt för spädbarn att ha quivery eller darriga händer, ben eller hakor. Många barns händer skaka omedelbart efter att vakna upp, och en del barn reagera på lågt blodsocker med skälvande överallt. Darriga händer är också en vanlig reaktion på lycka eller upphetsning hos spädbarn.

Infantil spasm

Om ditt barns händer skaka eller krampanfall, om hon kastar sina armar om, om hennes rörelser är ryckiga, om hennes armar och ben stelnar eller om hon kastar huvudet bakåt i samband med dessa andra beteenden, kan ditt barn ha infantil spasm. Infantil spasm är mest typiskt sett när ett barn vaknar upp men kan även förekomma vid andra tillfällen, även under sömn.

Behandling

Enligt Epilepsy. com, infantil spasm börjar vanligen runt ålder 3 månader och stoppa i åldrarna 2 och 4 år, utan behandling. Vissa barn med spasmer är helt friska i övrigt, men cirka 60 procent har någon form av hjärnsjukdom.

behandling finns i form av steroider eller beslag medicinering. Om spasmer orsakas av ett underliggande problem, kommer barnet att vanligtvis utvecklingsstörda, även efter behandling. Cirka 10 till 20 procent av barn som utvecklas normalt innan de erfarna spasmer lindrigt kommer att försämras.

Ataxia

Ibland spädbarn med skakiga ben har ataxi-det medicinska namnet för en bristande samordning. Detta har potential att göra krypa, gå och andra motoriska färdigheter svårt. Ataxi är resultatet av en underliggande sjukdom-vanligtvis en skadad lillhjärnan (den del av hjärnan kontrollerar muskelkoordination). Prematura spädbarn eller barn med cerebral pares är särskilt utsatta för ataxi.

Behandling

Behandling av den bakomliggande orsaken kan ibland bota ataxi. Vid ihållande ataxi, sjukgymnastik, kan arbetsterapi (som hjälper till med finmotorik som Självmatning) eller talterapi bli nödvändig.

Hypotyreos

Det är ovanligt för amerikanska barn har diagnostiserad hypotyreos, säger Mary Shomon, författare till "Living Well med hypotyreos. " Nyfödda får ett test häl pinne (där blodet tas från hälen och sedan testats för ett antal saker, bland annat hypotyreos) inom några dagar efter födseln.

Förutom darrande händer, barn med hypotyreos kan uppleva svullnad i ansiktet, fläckiga hud, brist på intresse eller förmåga att äta mat, övergripande floppiness av kroppen och förstoppning.

Behandling

En daglig recept för sköldkörtelhormon krävs, tillsammans med täta besök till doktorn för att kolla hormonnivåerna. Enligt Shomon, om den inte behandlas, hypotyreoidism kan orsaka mental retardation.

Previous:nothing Next:hur avvänja sig med hormonbehandling

Relaterade artiklar


 • låga triglycerider kost & livsmedel
 • Vilka är de funktioner Integumentary system?
 • problem med örat rör
 • salt lampa förmåner
 • Hur läkarna testa om ett barn har tillägga?
 • eksem lättnad för småbarn
 • cell fakta
 • naturliga alternativ till klimakteriet mediciner
 • allt du behöver veta för att bli gravid
 • orsakerna till vätska i knät
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com