vad som orsakar höga nivåer av östrogen?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-01-11
Östrogen är en av två könshormoner att en kvinna besitter. Den andra är progesteron. Vi associerar normalt testosteron med män, men kvinnor behöver det också. Östrogen är gynnsam för en kvinna på många sätt, bland annat gör det möjligt för henne att ha en menstruation, bli gravid och bära ett barn sikt. Det är också bra för hud, hår och i stort sett alla organ i hennes kropp. Däremot kan östrogen bli för högt, och när den gör detta anses östrogen dominans. Denna term är uppfinningen av den framlidne dr. John Lee, som gjorde omfattande forskning inom progesteron och dess förhållande till östrogen

Effects

När en kvinnas kropp fungerar optimalt, östrogen nivåer är inte för högt eller för lågt. Östrogen toppar som kvinna förbereder sig för sin menstruation. Under denna tid kan en kvinna uppleva PMS eller premenstruella symptom på grund av ökningen i östrogen. Östrogennivån sjunker gång ägglossningen inträffar, då progesteron produceras och tar över. När en kvinna slutar ägglossning regelbundet, eftersom hon leder mot klimakteriet är produktionen av progesteron sporadisk. Progesteron är inte göras om ägglossning inte förekommer. Som en följd finns det ingenting att hålla östrogennivåerna i schack, vilket är ett av de tjänster som progesteron ger. När progesteron inte är närvarande, kan östrogennivåerna sky-raket, vilket resulterar i östrogen överbelastning.

Potentiella

När en kvinna är gravid, är hennes östrogennivåer tänkt att vara hög. När hon inte är gravid, kan höga nivåer av östrogen leder till nattliga svettningar, humörsvängningar, ömma och ömma bröst, störningar sömn och värmevallningar --- den typiska peri-menopausala symptom. Höga nivåer av östrogen är en vanlig företeelse under peri-klimakteriet och detta leder till östrogen dominans eller överbelastning.

Yttre påverkan

En kvinnas östrogen nivåer kan också påverkas av yttre påverkan, rapporter WomenToWomen. com. Syntetiska kemikalier som är definierade som xenoestrogens finns i miljön. Xenoestrogens kan störa vår endokrina systemet. När östrogen nivåerna blir för höga på grund av xenoestrogens eller naturligt, kan detta orsaka bröstcancer, sterilitet och autoimmuna sjukdomar.

Andra faktorer

Höga östrogennivåer kan också orsakas av ovariell hyper-stimulering (OHSS ), enligt Clarian. org. Detta är ibland ett resultat av när en kvinna tar fertilitetspreparat för att stimulera äggproduktionen.

Om en kvinna har en fungerande adrenokortikal tumör, kan detta ge för mycket östrogen, liksom för mycket testosteron, kortisol och aldosteron.

Utfall

The Cleveland Clinic rapporterar att för mycket östrogen i kvinnans kan resultera i menstruationsblödningar efter kvinnan har gått igenom klimakteriet och oregelbundna menstruationer hos kvinnor som ännu inte har går igenom klimakteriet.

Previous:nothing Next:de behandlingsmetoder för receptbelagda läkemedel missbruk

Relaterade artiklar


 • Varför dricker vi vatten?
 • information om djurens celler
 • hur man kan förebygga yrsel efter att ha ätit en stor måltid
 • Kan man vara gravid utan att veta?
 • prednison effekter på barn
 • klimakteriet och ilska
 • vad är de delar av skelettet?
 • livsmedel för att undvika med hepatit C
 • blodiga näsor hos barn
 • hur man lär dina barn att undvika influensa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com