yrsel under klimakteriet

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-01-24
Postmenopausala kvinnor rapporterar ofta med värmevallningar och nattliga svettningar, men är yrsel också ett vanligt symptom bland klimakteriet och kvinnor i övergångsåldern. Om du har detta problem, du och din läkare måste avgöra vad som är roten till det. Det kan vara resultatet av oregelbundna hormoner eller det kan vara ett tecken på ett underliggande problem som måste åtgärdas

Definition

På tal Medicinskt, yrsel innebär obalans eller känslan av ostadighetskänsla och instabil. Om du upplever yrsel med svindel, innebär detta att du känner dig som om du eller virvlande eller spinning eller rummet omkring dig snurrar. Om du känner dig svimfärdig, detta kallas presyncope och är ofta kopplade till hjärt problem.

Överväganden

Det kan vara så extremt hormonella förändringar inte låta hjärnan bearbeta information från ögon, sensoriska nerver och öron, som avgöra en persons jämvikt och balanssinnet, och detta orsakar din yrsel. Ögon, öron och sensoriska nerver balansen centra för kroppen. Enligt 34 Menopause Symtom hemsida, om en eller flera av dessa center är fel, kommer yrsel förekomma. Om dina östrogen nivåerna blir för hög eller för låg, kan detta påverka blodkärl och nervsystemet, vilket orsakar yrsel. När hormonnivåerna varierar kraftigt, kan detta föranleda en panikattack, som kan manifesteras i yrsel, bland många andra symtom.

Andra möjligheter

Det kan också vara att du har lågt blodtryck, vilket kan leda till yrsel. Detta är något behöver din läkare att avgöra. Öron problem, migrän och värmevallningar kan också resultera i anfall av yrsel. Vissa mediciner kan orsaka yrsel, vilket kan lågt blodsocker (hypoglykemi), artrit i ryggraden, en förkylning eller influensa, hjärtproblem, stroke, en virusinfektion och uttorkning. En öronsjukdom heter Méniu00E8res sjukdom kan också leda till yrsel.

När blodflödet är Begränsat

En av farorna med klimakteriet är att din risk att utveckla osteoporos (en skelettsjukdom) ökar betydligt. När benskörhet uppstår kan detta leda till artros, enligt Menopauseatoz. com. Om artärerna som är i nacken blivit komprimerade grund av artrit, kan detta leda till yrsel, eftersom blodflödet till hjärnan som styr hormoner minskar.

Coping

Se till att du har tillräckligt med vätskor i kroppen för att hålla dig uttorkad. Utövar kan bidra till att minska förekomsten av yrsel och äta rätt kommer också att vara till nytta för dig. Om du upptäcker att du blir yr när du reser dig upp för snabbt, inte göra tvärt postural drag.

Previous:nothing Next:om oväntade viktminskning

Relaterade artiklar


 • orsaker till bölder på huden
 • hur man uppnår bättre sömn under graviditeten
 • problem med alkoholmissbruk
 • mest effektiva demens droger
 • karpaltunneln lättnad under graviditeten
 • om negativa graviditetstest
 • lever med Méniu00E8res sjukdom
 • olika organ system
 • flickor knäproblem
 • kan bröstimplantat orsaka cystor?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com