bifokala kontaktlinser vs regelbundna kontakter

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-02-07
Bifokala kontakter kan användas för att korrigera ålderssynthet, en vision problem som uppstår när ögat förlorar sin förmåga att fokusera och det blir svårt för dig att se saker som är nära. Olika typer av kontakter kan hjälpa korrigera ålderssynthet. Bifokala kontakter är linser med två krafter i varje objektiv, medan regelbundna kontakter kan användas för att låta dig se på avstånd med ett öga och på nära håll med den andra. Förstå skillnaderna mellan dessa två synsätt kan hjälpa dig att välja rätt typ av kontaktlinser för dig.

Du behöver:
vatten eller annan vätska drickbart

Typer

Bifokala och regelbundna (single-vision) kontaktlinser kan göras av ett mjukt eller en mer stelbent. material, vanligen gas permeabla plast, men ibland en hårdare plast, som kallas PMMA, används. Den styvare linser används om du har måttliga till svåra astigmatism som är ett vanligt korrigerande problem som orsakas av en oregelbunden-formad hornhinna. Mjuka kontakter kan göras för att korrigera astigmatism samt, dessa kallas toriska linser

Single-Vision Linser

Det mest förskrivna kontakter är enda vision linser. . Denna typ av lins korrigerar distans-synproblem och oftast bärs av människor som anses vara närsynt eller långsynt. Objektiv med en enda makt kommer att rätta bara för en sträcka, inte två, som bifokala. Om du är närsynt eller långsynt och behöver bifokala att läsa, kan du bära kontakter för avstånd vision och bära läsglasögon över dina kontakter vid behov.

Bifokala kontakter

Mjukt och hårt kontakter kan göras med en bifokala del i kontaktlinser. Det finns två vanliga typer av sann bifokala kontaktlinser. En liknar glasögonglas som har ett avstånd-bildyta i majoriteten av linsen och en liten läsning segment i mitten-nedre delen av kontakten. Den andra kallas koncentriska och har en rad ringar som växlar mellan avstånd och läsning befogenheter.

Monovision Kontaktlinser

När du är frisk med monovision bifokala linser, du använder en vanlig lins för att se avstånd och ett för läsning. Din dominerande ögat brukar passa med ett avstånd kontaktlins. Detta är det billigaste sättet att tillämpa bifokala vision att använda kontaktlinser, och det kan göras med mjuka eller hårda linser. Men tycker vissa människor inte förlusten av djupseende som skapas av denna ansökan och har svårt att anpassa sig till monovision kontakter.

Överväganden

Ibland kanske du måste prova flera olika typer av bifokala linser för att hitta den metod som är rätt för dig. Om du väljer att använda vanliga kontaktlinser för avstånd och slitage läsglasögon över dina kontakter, behöver du ett extra par glasögon för att se på avstånd när du inte använder dina kontakter.

Previous:nothing Next:moderskap akupressur instruktioner

Relaterade artiklar


 • vestibulära system aktiviteter
 • define tendinit
 • hur du håller ditt barn friska under influensasäsongen
 • teorier om orsakerna till Alzheimers
 • Fördelarna med blötläggning fötterna i Epsom salt
 • varicellavaccin biverkningar
 • tidig implantation spotting
 • vikten av att tvätta händerna
 • Syftet med prostata
 • råd om sängar minne skum jämfört med traditionella madrasser
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com