människokroppen system fakta

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-02-22
Den mänskliga kroppen är många system är beroende av varandra. Det betyder att de är beroende av varandra för att fungera riktigt, varje människa måste fungera bra för de andra att fungera. När man äventyras, den andra lider också. Ett undantag från detta är det reproduktiva systemet, som kan äventyras och resten av kroppen kan fortsätta att fungera väl

skelettet

benen i våra kroppar gör det möjligt för oss att stå upp och de ger oss våra form. En nyfödd bebis har ca 350 ben, men som människor växer upp några av de ben som smälter samman göra ett enda ben. En vuxen har endast cirka 206 ben.

Andningsvägar

Andningsorganen handlar andning. Vi tar in luft genom näsan och munnen och få det att våra lungor. Friska lungor är rosa. Rökning orsakar lungor att se svart och rökning minskar en persons "lungkapacitet", eller förmåga att andas.

Cirkulationssystemet

cirkulationssystemet hänvisar till hjärtat pumpar blodet genom vener och artärer i hela kroppen. Hjärtat är en muskel som är formad i huvudsak som ett skal med fyra öppna ytor inne. Denna muskel pumpar blod genom fyra kammare i hjärtat och runt i kroppen.

Immunsystemet

immunsystemet hänvisar till kroppens sätt att försvara sig mot invaderande virus och sjukdom. Ett sätt är med vita blodkroppar. Blod består av både röda blodkroppar och vita blodkroppar. Vita blodkroppar kämpa mot sjukdomen. När en person är sjuk, producerar hans kropp fler vita blodkroppar att kämpa mot sjukdomen.

muskelsystemet

Muskler är knutna till ben och göra det möjligt för oss att flytta. Hjärtat är en muskel som rör sig på egen hand, men många muskler flyttar "frivilligt", betyder det att personen kontrollerar dem. När en person har ett kryss eller ansiktsbehandling rycka, kallas detta en ofrivillig rörelse eftersom han inte är som styr musklerna rörelser. Det finns ca 600 muskler i kroppen.

Reproduktionsorgan

reproduktiva systemet är det sätt på vilket människor reproducera eller få barn. Män och kvinnor har olika reproduktiva system. Människor är "vivaparous", vilket betyder den unge föds levande.

Previous:nothing Next:biverkningar av midol

Relaterade artiklar


 • är hormonbehandling säker i tidig menopaus?
 • effekterna av mobiltelefoner på ofödda barn
 • DHA vitaminer för graviditet
 • ättika förmåner
 • Medicare riktlinjer
 • klimakteriet och ilska
 • naturliga alternativ till klimakteriet mediciner
 • saker att göra efter att komma ur drog Rehab
 • övningar under graviditet för enkel leverans
 • hur man använder läkemedel mot svampinfektion
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com