om trypsin

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-02-14
Trypsin är en typ av enzym som används i matsmältningsprocessen att bryta ner proteiner i sina beståndsdelar av peptider och aminosyror för lätt absorberas i kroppen. Trypsin är bara en av många viktiga men föga känd enzymer som gör matsmältningen möjligt

Klassificering

Trypsin klassificeras som antingen en proteolytiskt enzym eller en proteinase, på grund av dess funktion att bryta ner protein föreningar. Det är en av de tre viktigaste proteinaser i arbetet i matsmältningssystemet, gå pepsin (som finns i magslemhinnan) och chymotrypsin (finns i hela tarmarna hos däggdjur).

Funktion

Trypsin tillverkas av bukspottkörteln, men det är aktivt i tunntarmen, fortsätter nedbrytningen av proteiner börjat i magen. Det är där den milt basiskt pH-värde (som ligger runt 8) tillåter enzymet att nå optimal prestanda, med de mest framgångsrika reaktionerna.

Trypsin och chymotrypsin Likheter

De två trypsin och chymotrypsin har ett antal gemensamma egenskaper i fråga om ursprung, form och funktion, men de skiljer när det gäller den specifika sfären av driften för dessa proteinaser. Chymotrypsin, liksom sin kollega proteinase, produceras också i och av bukspottkörteln, men, som trypsin, sker dess användbarhet på andra ställen i kroppen. Dessa två enzymer har liknande struktur och kemiska sammansättning också. Slutligen båda enzymer använda liknande byggstenar för att slutföra sitt arbete. Serine och histidin, båda typerna av aminosyror, är på jobbet i den aktiva delarna av båda enzymer.

Trypsin och chymotrypsin Skillnader

Även om de har en mängd likheter, trypsin och chymotrypsin har mycket smala områden effektivitet, bestäms av vilka typer av proteiner de möter. Varje är bara effektivt för att bryta peptidbindningar i proteiner som har en särskild uppsättning av aminosyror. Trypsin är användbart till att bryta bara proteiner bygger på aminosyrorna arginin och lysin, medan chymotrypsin är förmåga att bryta ned dessa proteiner med aminosyrorna tyrosin, fenylalanin, tryptofan, metionin, och leucin.

Trypsininhibitorer

En trypsininhibitorerna är en typ av protein som finns i vissa växter i sin råa form och inte svarar på de kemiska reaktionerna av trypsin, som orsakar dålig matsmältning. Ett framträdande exempel på en trypsininhibitorerna är soja. För att neutralisera denna inhibitor, sojabönor och andra livsmedel som hämmar trypsin måste kokas innan man äter.

Previous:nothing Next:Vad ska dina hjärtslag räntan?

Relaterade artiklar


 • postmenopausala perioder
 • steroider för astma hos barn
 • vad som är naturligt progesteron grädde?
 • vad är en vitt brus maskin?
 • livscykel och växande skeden av en människa
 • öra bevattning förfaranden
 • förebyggande av diabetes livsmedel
 • hur man gör en förbättring av ditt liv
 • Hur får jag mina kontakter för att passa korrekt?
 • liv med sicklecellanemi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com