resurs hälsosam kost

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-02-12
Enligt USA: s Library of Medicine, fetma i USA stadigt klättring. Viktökning orsakas av att äta mer kalorier än kroppen kan bränna. Mayo Clinic varnar modefluga kostvanor och rekommenderar sunda matvanor förändringar som kommer att hålla vikten av långsiktigt. Gå ner i vikt också har positiva hälsoeffekter som minskar risken för diabetes, hjärtsjukdom, frågor njure och Stoke, enligt den amerikanska Library of Medicine

Mayo Clinic Pyramid

Efter hälsosam vikt Pyramid kan hjälpa människor att gå ner i vikt, enligt Mayo Clinic. Ät minst 4 portioner grönsaker, 3 portioner frukt, 4-8 portioner av kolhydrater, 3-7 portioner av protein och mejeriprodukter och 3-5 portioner av fett varje dag. Om du väljer att konsumera godis rekommenderar Mayo Clinic äter inte mer än 75 kalorier per dag från socker tät livsmedel.

Titta portionsstorlekar

Om du äter hälsosam mat men ändå gå upp i vikt, är det dags att överväga portion kontroll. Portioner är mindre än de flesta tror, enligt Mayo Clinic. En kopp är storleken på en baseball är u00BD kopp stor som en glödlampa och 1 oz är stor som en golfboll. En msk är ungefär lika stor som en poker chip och 3 gram protein är storleken på en bunt kort. Läs tjänstgör storlekar på livsmedelsmärkningen och vara noga med att mäta livsmedel för att hjälpa gå ner i vikt.

Viktminskning tips

Ät vid köksbordet istället för att äta i bilen, framför TV: n eller i sängen, rekommenderar den amerikanska Library of Medicine. Dessa beteenden kan leda till överätande och förhindra viktminskning. Håll också en dagbok av dina matvanor och analysera den för "äta triggers. " Identifiera dessa beteenden kan hjälpa dig att förhindra rött ljus livsmedel eller situationer som orsakar hetsätande.

Den amerikanska Library of Medicine rekommenderar också att hantera stress, som kan bidra till viktökning. Lägga daglig motion för att din rutin kan hjälpa till att lindra stress och bränna extra kalorier. Också överväga att försöka en guidad medling klass eller DVD som kan minska extra stress.

Previous:nothing Next:massage för att stressa

Relaterade artiklar


 • hur man medlidsamt hjälpa åldrande föräldrar
 • effekterna av mobiltelefoner på ofödda barn
 • svälja övningar för cerebral pares
 • den bästa magnetisk terapi
 • råd om sängar minne skum jämfört med traditionella madrasser
 • Hur man känner igen stroke
 • säkerhet första infällbara babybadkar fakta
 • barn med knäsmärta
 • hur kan en enda kvinna blir gravid?
 • hur man kan hjälpa en familjemedlem med hemorrojder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com