tidig debut klimakteriet hos tonåringar

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-02-09
Går igenom klimakteriet i tonåren kan vara ovanligt grov. Klimakteriet sker vanligtvis mellan åldrarna 45 och 55. Tidig menopaus är klimakteriet som inträffar före 40 års ålder. Enligt National Institute of Child Health och mänsklig utveckling, 250. 000 kvinnor under 40 år i USA har Prematur ovarial svikt, vilket leder till för tidig menopaus

Vad är tidig menopaus?

När en kvinna i sina sena 30-årsåldern eller i början av 40-talet, till hennes nivåer av östrogen börjar minska. Denna nedgång sker normalt successivt under en två-till åtta år som kallas klimakteriet. I detta tidiga skede av klimakteriet, Kvinnor har fortfarande en menstruationscykel. När detta steg är avslutat flyttar de in i klimakteriet. När östrogen har minskat avsevärt, menstruationsblödningar upphör. När detta har hänt för 12 månader i rad, har en kvinna inne på det sista steget i klimakteriet, så kallade post-klimakteriet. I tidig menopaus, kvinnor kringgå alla stadier av klimakteriet och träda rakt in efter klimakteriet. Det finns en plötslig minskning av östrogen, vilket gör att äggstockarna att misslyckas omedelbart.

Symtom

De symtom som en tonåring upplevelser i tidig menopaus är samma symtom som upplevs i naturlig menopaus. Dessa inkluderar missade perioder, värmevallningar, torrhet i slidan, urinblåsan irritabilitet, oförmåga att kontrollera urinering, irritabilitet, humörsvängningar, mild depression, nattliga svettningar, torr hud, torra ögon, sömnlöshet (trötthet) och minskat intresse för sex.

Orsaker

Två huvudsakliga orsaker kan bidra till för tidig menopaus i tonåren. Även förekomsten av för tidig menopaus i denna åldersgrupp är ovanligt så händer det. En orsak till för tidig menopaus hos tonåringar är Prematur ovarial svikt (POV). Detta inträffar när äggstockarna inte längre producerar tillräckligt med östrogen för att upprätthålla menstruationscykeln eller ägglossning. Enligt epigee. com, attribut autoimmun sjukdom till mer än 65 procent av POV fall, andra är födda med det. Andra orsaker till för tidig menopaus är kirurgiskt avlägsnande av båda äggstockarna, kemoterapi eller strålning behandlingar behandling för cancer.

Behandlingar

Det finns för närvarande inga botemedel för tidig menopaus, men det finns många behandlingar. De flesta behandlingar adress specifikt problematiska symtom som uppträder med för tidig menopaus. En behandling är hormonbehandling (HRT), där patienten får ersättning östrogen i låga doser för att eliminera symptom såsom värmevallningar, nattliga svettningar och torrhet i slidan. Andra behandlingsalternativ omfattar användning av antidepressiva läkemedel för att lindra psykiska symtom som humörsvängningar, depression och irritation.

Särskild hänsyn

I naturlig menopaus, kvinnor löper risken att utveckla flera villkor direkt tillskrivas minskningen av östrogen. Dessa inkluderar osteoporos (ben gallring sjukdom), hjärtsjukdomar och högt kolesterol. Dessa risker är ännu högre hos kvinnor som har gått igenom klimakteriet före 40 års ålder. Om du går igenom, eller förväntar sig att gå igenom, premenopause i tonåren, diskutera hur man kan minimera dessa risker med din läkare. Under tiden tar en daglig kalcium komplettera och äta hälsosam mat kan bidra till att minska högt kolesterol och benskörhet.

Previous:nothing Next:hur man kan förstå alternativet till livmoderhalscancer disk kirurgi

Relaterade artiklar


 • hur man bli gravid efter två missfall
 • vad som påverkar hjärtfrekvens
 • varför kan det vara svårt att bli gravid?
 • Varför har jag oregelbunden mens?
 • effekterna av emotionell intelligens om drogmissbruk bland ungdomar
 • biverkningar av Caverject
 • delar av en näsa
 • Hur system i kroppen tillsammans?
 • komplexa partiella anfall hos barn
 • hur man gör en armbåge brace hemma
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com