tips på hur man blir gravid

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-02-14
Att bli gravid är inte alltid lätt. Vissa kvinnor kan bli gravida inom ett par veckor för att försöka, medan andra har väntat i månader --- eller till och med år --- innan de blir gravida. Lyckligtvis finns det flera sätt att öka din fertilitet och för att öka dina chanser att ha en hälsosam graviditet. Oavsett om du försöker formulera dina första, andra eller sjunde barn, kom ihåg att stanna patient och tala med din läkare om du har några frågor
1.
Tala med din läkare. Innan du blir gravid, se till att se din gynekolog för en kontroll. Din läkare kommer att kontrollera eventuella faktorer, såsom obehandlade infektioner, som kan påverka fertiliteten.
2.
Ät en hälsosam kost. Enligt en studie utförd av Harvard School of Public Health, kan vissa livsmedel hjälpa en kvinna förbättra hennes odds att bli gravid. Dessa livsmedel innehåller vegetabiliska proteiner, som soja och fiberrika livsmedel, liksom hela korn och grönsaker. I studien konstateras också att kvinnor bör undvika transfetter och bör minska sitt intag av rött kött.
3.
Behålla en hälsosam vikt. Kvinnor som är överviktiga eller underviktiga kan utveckla problem med ägglossningen och med produktionen av könshormonerna. Om du har en mycket låg eller mycket hög body mass index, se till att tala med din läkare om att uppnå en hälsosam vikt. Du bör också äta hälsosam mat och motion regelbundet.
4.
Inte röker, dricker alkohol eller narkotikamissbruk. Du kan minska dina chanser att bli gravid om du röker, dricker eller missbrukar droger. Dessutom kan dessa ämnen skada ditt barn när du blir gravid och kan leda till för tidig födsel.
5.
Köp en ägglossning prediktor kit. En ägglossning prediktorn kit tester på urinen luteiniserande hormoner, som signal ägglossning. Normalt kostar dessa kit mellan $ 25 to $ 70 och säljs på apoteket. För att använda satsen, måste du kissar på en teststicka och vänta på ett positivt eller negativt tecken ska visas. Om du får ett positivt tecken, bör du ägglossning i nästa 36 timmar.
6.
Har sex innan ägglossningen. Graviditet priser topp ungefär två dagar innan en kvinna har ägglossning. För att dra fördel av detta, se till att ha samlag under de två dagar före ägglossningen. En mans spermier kan leva 24 till 48 timmar i en kvinnas livmoder, vilket betyder att den kan överleva tillräckligt länge för att nå ägget.

Tips och varningar


 • Ha tålamod . Det kan ta lite tid innan du blir gravid, speciellt om du har använt vissa typer av preventivmedel, t. ex. Depo Provera. Om du inte har tänkt inom ett år, boka tid för att tala med din läkare. Ta folsyra tillskott. Folsyra är ett vitamin som kan bidra till att minska fosterskador i hjärnan och ryggmärgen. Enligt FDA, alla kvinnor som försöker bli gravida bör ta tillskott med folsyra.


 • Previous:nothing Next:nikotinberoende naturliga behandlingar

  Relaterade artiklar


 • Mirena IUD problem & symptom
 • biverkningar av graviola
 • kemo-menopaus
 • östrogendominans & ledvärk
 • information om Botox och piriformis syndrom
 • astma ansträngningsutlöst symtom
 • pH-balans hos människa
 • fördelarna med kontaktlinser
 • hur du tar bort löss från håret
 • Vilka är orsakerna till akut prostatit?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com