Du kan färg ditt hår medan gravid?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-03-29
Experter är inte säker hårfärgning är helt säkra under graviditeten, och svaret på denna fråga kan variera beroende på vem man frågar. Den allmänna konsensus verkar vara att det sannolikt är säkert, men du ska vänta tills efter första trimestern, och att vara ännu säkrare, få belyser snarare än all-over färg

Expert Insight

Enligt certifierade sjuksköterska-barnmorska Ann Linden, "det begränsade bevis som är tillgängliga tyder på att det nog säkert att färga håret under graviditeten. "Colette Bouchez, författare till din perfekt Pampered Graviditet och en medicinsk journalist, håller med, skriver att medan forskningen är begränsad, många experter säger färgämnen är" mest sannolika säkra "och kvinnor ska inte vara rädda för att de ska skada sina barn genom att färga deras hår.

Varning

Men eftersom dom är fortfarande ute, kan du känna dig bättre att ta några försiktighetsåtgärder. Fråga din läkare vad hon rekommenderar. "Eftersom färgen absorberas genom hårbotten och ut i kroppen (det kan identifieras i urinen) vissa medicinska experter är tveksamma till att ge carte blanche att färga håret under alla tre trimestern, "Bouchez skriver.

Överväganden

Den första trimestern är när barn är mest utsatta. För att vara extra säker, kanske du vill vänta (eller din läkare kan även råda dig att vänta) tills du är i andra eller tredje trimestern av färg ditt hår. Highlights, streck och andra sådana medel är ett alternativ till all-over färg. Eftersom färgen appliceras bort från rötterna, inte röra din hårbotten och kan inte få i blodet, skriver Bouchez

Potential

Det finns andra alternativ också. Du kan ha håret färgat mindre ofta under graviditeten och sedan gå till salongen som en välförtjänt belöning när du levererar din baby. Bouchez föreslår också att använda semi-permanent färgämnen innehållande lite eller inget ammoniak och peroxid, eller "mascaror hår", vilket Pälsen utan att få nära hårbotten.

Naturläkemedel

Om du någonsin sprutas citronsaft på ditt hår och satt i solen som en tonåring, anser återbesöka denna idé för att få blondare lås. (Om det är mitten av februari i Mellanvästern, det är förmodligen inte ett alternativ. )

Bouchez föreslår beläggning håret med kaffe för en brunett färg eller morot och juice sockerbetor för rött höjdpunkter.

Previous:nothing Next:gratis hjälp att sluta röka cigaretter

Relaterade artiklar


 • hur man får barnen motiverade att bli mer aktiva
 • hur man kan förstå alternativet till livmoderhalscancer disk kirurgi
 • tidig debut klimakteriet hos tonåringar
 • hur man kan öka min vattenintag
 • Vilka är de funktioner Integumentary system?
 • Definitionen av en hjärt cykel
 • låga triglycerider kost & livsmedel
 • Införandet av familjeplanering
 • vad som orsakar croupy hosta hos spädbarn utan nästäppa?
 • typer av problem en synskadad barn skulle ha
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com