Mirena biverkningar: viktökning

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-03-10
Mirena är ett preventivmedel som kan ge biverkningar. I den här artikeln, användning och biverkningar-särskilt bieffekt av viktökning-kommer att diskuteras

Vad är Mirena?

Mirena är en intrauterin preventivmedel (UIC). Detta innebär att det direkt sätts in i livmodern av läkare. Den är liten, flexibel och av polyeten (plast). Den innehåller hormonet levonorgestrel, ett hormon progesteron. Mirena är avsedd för kvinnor som haft ett barn och söker en långsiktig preventivmetod planen.

Hur Mirena fungerar

Mirena ändrar hormonnivåerna av kvinnan använder det. Det kan helt stoppa ägglossningen eller ägglossning kan fortsätta som vanligt. När ägglossningen fortsätter, förändrar det livmoderväggen och slem det utsöndrar att vara mindre mottagliga för spermier. Det gör också livmoderväggen mindre mottaglig för embryon.

Biverkningar av Mirena

I en klinisk studie av Mirena, var viktökning märkte i cirka 5 procent av personer som deltar i studien. Men den kliniska studien inte jämföra en liknande grupp av kvinnor som inte använder Mirena till en grupp kvinnor som gjorde det. Därför är det omöjligt att veta om Mirena orsakar viktökning.

Upptäcker Du Viktökning

Om du märker någon signifikant viktökning kan du vidta åtgärder för att begränsa eller ner i vikt. Fysisk aktivitet bör utföras för 30 minuter om dagen, fyra eller fem dagar i veckan. Denna fysiska aktivitet bör omfatta en styrd utbildning som utvecklar hjärt-kärlsystemet och en vikt-utbildningsprogram som stärker leder och muskler. Övriga dagar kan innehålla mycket aktiva sporter som simning, basket, fotboll eller racgetball. Ändra er kost för att begränsa och eller minska mängden kalorier och socker kan i hög grad begränsa eller stoppa viktökning. Om du kan minska ditt kaloriintag (främst i socker och kolhydrater) med 500 kalorier per dag du kommer att börja gå ner i vikt.

vad man ska undvika

Snabba lösningar såsom viktminskning piller, Crash diet och svältande är inte svaret på lång sikt viktkontroll. De ofta leder till viktökning och stress på kroppen.

Varning

När man överväger preventivmedel eller preventivmedel, bör du rådfråga din läkare för att kontrollera att valet är rätt för dig. När du byter din diet, starta en ny eller början ett träningsprogram, rådfråga din läkare för att säkerställa det inte finns några hälsorisker.

Previous:nothing Next:Graviditet & bäcken tryck

Relaterade artiklar


 • livsmedelsgrupper guide för barn
 • hur man kan planera en begravning när någon närstående dör
 • inhalator anordningar för astma hos barn
 • långsiktiga biverkningar av epidural efter förlossningen
 • hur man överlever den överleva H1N1-viruset (svininfluensan)
 • Så för att lindra din förstoppning naturligt
 • kan du sätta Lysol koncentreras i badvattnet?
 • rättsmedel för att bota ödem
 • hur man ska hantera och behandla premenstruella syndrom (PMS) gratis nedladdning e bok
 • förmåner för barn som spelar instrument
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com