Varför är jag ägglossning inte?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-03-02

Du behöver:
ett möte med en läkare
. P-piller.

Ägglossning

Ägglossningen är en komplicerad process, som involverar flera biologiska och kemiska steg. Följaktligen kan ägglossningen avbrytas i flera steg, och många olika förhållanden och händelser kan arrestera ägglossning.

Klimakteriet

Den typiska slutet av ägglossning hos människa kallas klimakteriet. Klimakteriet inträder 12 månader efter en kvinnas sista perioden-i västvärlden, ca 45 år till 55. Detta är den vanligaste förklaringen till ägglossning att sluta helt. Det är en naturlig och oundviklig del av att leva ett fullvärdigt liv som kvinna, inte en sjukdom.

Anovulation

Om ägglossning har gripits före klimakteriet kallas anovulation. Kvinnor som konsekvent inte släpper ett moget ägg en gång per menscykel kallas anovulatoriska. Detta är oftast resultatet av en behandlingsbar sjukdom. Ett betydande antal könsmogna kvinnor-mellan 6 och 15 procent-är anovulatoriska

Orsaker till Anovulation

Anovulation kan orsakas av många villkor. . Plötslig viktminskning, polycystiskt ovariesyndrom (PCOS) och problem med sköldkörteln, hypofysen eller hypotalamus är de mest vanliga orsakerna till anovulation.
plötslig viktminskning-som när en kvinna svälter eller anorektisk-kan i vissa fall ge upphov till att stänga ägglossning. Man tror att detta kan vara en utvecklad mekanism för att skydda såväl hälsa av kvinnan och framtiden för arten som helhet (bättre att spara ägg för tider av överflöd, bättre att inte riskera att en svältande kvinna att bli gravid) .

PCOS beskriver utseendet på många cystisk kroppar på äggstockarna. Dessa massor förhindra bildandet av äggstocksfollikeln och kan leda till oregelbundna menstruationer och anovulation. Vanligtvis en ärftligt, är PCOS för upp till 90 procent av anovulation fall.

De flesta icke-PCOS anovulation kan hänföras till hormonell obalans. En balans av hormoner i kroppen som är nödvändigt för ägglossning och follikelstimulerande bildning, så betydande hormonell sjukdom orsaka infertilitet. Normalt är detta en följd av skador på sköldkörteln eller hypofys. Sköldkörteln producerar hormoner som är nödvändiga för en korrekt ägglossning, medan hypofysen styr äggstockarna. En annan möjlighet är skador eller sjukdomar i hypothalamus, som i sin tur styr hypofysen.

Mindre vanliga orsaker till anovulation är obesitas, hirsutism, droger, och fysiska skador på äggstockarna (cystor dystrofi).

Previous:nothing Next:gamla botemedel mot skabb

Relaterade artiklar


 • hur man berättar en person dåliga nyheter
 • Adipex phentermine biverkningar
 • hudvård för barn
 • vitaminer för barn
 • hur man kan hantera klimakteriet symtom
 • Fakta om rökning för barnen att förstå
 • hur man löser kalk i kroppen
 • hur man förebygger astma hos barn
 • låga triglycerider kost & livsmedel
 • skadliga effekten av rökning cigaretter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com