användning av syrgasbehandling

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-03-29
Syrgasbehandling blir allt vanligare utanför sjukhus, och det är att hjälpa människor leva ett mer produktivt liv. Denna behandling hjälpmedel personer med astma, emfysem, lungcancer och även hjärtsvikt. Syrgasbehandling används även för att hjälpa personer med artrit, aids, multipel skleros och Alzheimers

Vanliga användningsområden

Syrgasbehandling måste förskrivas av läkare. Receptet anger takten syregenomströmning hur mycket syre per minut behövs och när syrgas används krävs. Vanligtvis kommer ett blodprov som mäter en persons syrehalten avgöra hur mycket bör förskrivas. Vissa använder bara syre när de utövar, medan andra behöver det medan du sover. Syrgasbehandling kan användas vid en kontinuerlig takt.

Syrgastillförsel

Det finns tre sätt att administrera syrgas till patienten. En oxygengrimma är en dubbel-enhet som är placerad inuti näsan. Den är ansluten till ett rör som levererar syre. Röret oftast placeras på patientens öron. Det finns även en mask som kan bäras som vanligtvis används av människor som behöver ett högre flöde av syre. Den tredje leveransmetod är genom en kateter placeras i luftstrupen. Denna metod för syrgasbehandling kringgår mun, näsa och hals.

Syrgasbehandling Metoder

Syrgas kan komma i gas eller flytande form. En oxygenkoncentrator är en annan metod för att ge behandling. Syre som en gas förvaras under tryck i en cylinder. Cylindern har en regulator som styr graden av flödet av syre. Den flytande syre Metoden liknar gasen metoden, förutom den vätska omvandlas till gas när de släpps. Denna metod tar mindre plats. En oxygenkoncentrator är en elektrisk anordning som separerar syre från luften. Syre är sedan koncentreras och lagras. Metoden kräver en säkerhetskopia tank vid strömavbrott.

Hyperbar syrgasbehandling

Hyperbar syrgasbehandling är en annan form av syrgasbehandling. Det innebär andas syre medan i en förseglad, trycksatt kammare. Denna metod för behandling används för att behandla dykarsjuka, kallbrand, hjärna abscess och vissa typer av sår och hudinfektioner. Hyperbar syrgasbehandling är en säker metod för vissa behandlingar. Mild komplikationer är trötthet, klaustrofobi och huvudvärk.

Ozon och väteperoxid

Ett annat sätt att administrera syrgasbehandling är att införa syre-releasing ämnen i kroppen. Man tror att den extra syre ökar kroppens förmåga att bekämpa sjukdomar. De vanligaste elementen som används i denna typ av syrgasbehandling är väteperoxid och ozon. Ozon är en kemiskt aktiv form av syre som blandas med luft eller vätskor och förs in i kroppen. Den väteperoxid brukar injiceras eller tas oralt. Det har rapporterats dödsfall med denna metod.

Previous:nothing Next:fysiska utvecklingen av de tre år gamla

Relaterade artiklar


 • nyfödda kylbehandling information
 • Graviditet & tb
 • Hur är förfallodagen för graviditet beräknas i människor?
 • hjärt-muskelvävnad beskrivning
 • stegen i en synundersökning
 • hur man gör hicka försvinna, garanterat
 • naturliga vitaminer för klimakteriet
 • hur man förebygger astma hos barn
 • fluclomix 250mg biverkningar hos barn
 • Vid vilken ålder kan ett barn använda en kudde?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com