dödsorsaker med hicka

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-03-05

Du behöver:
Notebook eller tidskrift
. Penna.
. Kalender

Hicka

Hicka-spasmer i mellangärdet leder till hörbart oregelbunden andning-är inte livshotande. Hicka uppträder vanligen i begränsade episoder, åka bort själva eller hanteras genom mindre självadministrerade behandlingar. Människor och andra däggdjur hicka hela livet och även i livmodern. Det verkar inte finnas någon anledning till det, och tills nyligen utan känd orsak. Det finns nu många förslag orsaker till hicka, flera eller alla som kan vara äkta-det kan vara en effekt med många orsaker. Dricka alkohol eller kolsyrade drycker kan orsaka hicka, som kan utmattning, uttorkning, och plötsliga förändringar i temperatur. Även om dessa ovanliga, korta episoder kan vara en källa till irritation, finns det oftast ingen anledning till oro.

Skäl till oro

Det är vilseledande att säga att man kan "dö av hicka. " Hicka är ibland ett symptom på livshotande tillstånd, men är aldrig i sig själva dödsorsaken. Berättelser om människor som har dött av hicka, som den i påven Pius XII, antingen saknar stöd i bevisningen eller helt apokryfisk. Pius XII, till exempel, dog av en stroke.
Om du upplever något av följande hicka episoder, kan det vara resultatet av ett mer allvarligt tillstånd som i sin tur kan vara livshotande. En släng av hicka det som har hicka av och till i upp till 48 timmar. Ihållande hicka varar mer än 48 timmar. Ihållande hicka bli svårlösta hicka när de senast för två månader eller mer. Bestående och svårhanterliga hicka ibland närvarande med traumatiska tillstånd. Döden är sällan förknippas med hicka, men svårlösta hicka kan vara ett symptom av potentiellt livshotande tillstånd.

Potentiella orsaker till ihållande Hicka

Trots att hicka blivit mindre vanligt med stigande ålder, episoder av ihållande eller svårbehandlad hicka blivit vanligare. I huvudsak kan alla tillstånd som kan påverka regleringen av andning, eller villkor som påverkar den övre mag-tarmkanalen, provocera eller provoceras av hicka. Detta beror svårbehandlat hicka är oftast orsakad av en irritation av nerver i bröstet. Kronisk GERD (gemensamma halsbränna), laryngit, sköldkörtel utvidgningen, tumörer, bröst och öroninfektioner och diafragmabråck kan utlösa ihållande hicka. Som hicka har länge varit förknippade med alkoholkonsumtion, kan slutskedet alkoholister utveckla hicka som kvarstår i flera dagar.

Svårbemästrade Hicka Utan känd orsak

Trots ihållande eller svårlösta hicka kan vara en signal om att det finns en underliggande giftig villkor har det förekommit flera fall av personer som hade svårbehandlade hicka och inga andra hälsoproblem som helst. BBC rapporterar att den nuvarande Guinness-rekord för längsta släng av hicka var 68 år-som innehas av en galt jordbrukare med några andra klagomål.

Previous:nothing Next:erektil disfunction rättsmedel

Relaterade artiklar


 • hur man vet om du har hyperemesis gravidarum
 • hur man kan undvika att få svininfluensan
 • svullen fotproblem
 • salt lampa förmåner
 • stadier av klimakteriet
 • hur man förlorar perimenopause vikt
 • fördelar och nackdelar med röntgen
 • Vilka är fördelarna med kakaosmör?
 • normalt blodtryck varierar under graviditeten
 • phalloplasty förfaranden
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com