fysiska utvecklingen av de tre år gamla

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-03-29
När barn slår 3 år, börjar de se sig själva som separata individer och att känna sig mer oberoende av sina vårdgivare. Med en mycket bättre kunskaper i språket, kan de uttrycka bättre sina känslor och behov. Detta minskar många frustrationer och vredesutbrott temperament som är så vanliga i 2-åriga beteende. Efter barn Turn 3 år gamla, upplever de många fysiska förändringar. De ger en känsla av personlig tillfredsställelse såväl som nya utmaningar och en annan uppsättning av frustrationer.

tillväxt sprutar

Under sitt tredje år, många barn har stora tillväxt sprutar. De kan vinna upp till 5 kg. och att växa med ungefär 3 1 /2 inches längre. I genomsnitt kommer ett barns höjd ca 40 till 45 inches och vikt, ungefär 35 till u00A3 55. Höjden på en del barn får långt över sin vikt, och de kommer att se ut beanpoles. Detta gäller särskilt eftersom kroppen ännu inte har utvecklat många muskler. Det är en bra tid att inrätta en måttstock på sovrumsdörren så du kan kolla ett par gånger under året för att se om vikt och längd ökar är relativt lika. Om någon av dessa mätningar går framåt mycket snabbare än de andra, kontrollera med barnläkare.

barnens ansikten kommer också att tunna ut och bli längre. Deras käken kommer att få bredare så de permanenta tänderna har mer utrymme.

Armar och ben

Den motoriska utvecklingen är ett barns ökad förmåga att använda sin kropp. Dessa förmågor omfattar brutto-motor, balans /samordning och fin-motorik. Termen "grov-motorik" refererar till barnets muskel utveckling och förmåga att röra sig från en plats till nästa eller för att utföra verksamhet som omfattar ben-och armmuskler. Nu när 3-åringen har gått i 1 till 2 år, är det mycket lättare att prova andra benrörelser. Dessa små barn börjar springa, hoppa och hoppa på två ben. Det är fortfarande för svårt att utföra mer komplicerade rörelser såsom att hoppa över eller hoppa på en fot. Vissa barn kan stå på ett ben cirka 5 sekunder. De är också stolta över sakta gå bakåt och försöker smyga tyst i rummet.

Balans och Fine-Motorisk

En ökning av balans och koordination gör att barnet kan utföra mer komplexa fysiska aktiviteter. Med fin motoriken, den 3-åringar har bättre kontroll över sina händer och fötter och kan utföra arbeten som mindre kroppsdelar, såsom tår och fingrar.
Istället för saknade varje boll som kastas deras väg, de kan fånga några av de större bollar. De gillar också att spela basket med tunnband på egen höjd, Kickball och även lite fotboll. De kan åstadkomma mycket mer med sina händer på grund av ökad skicklighet och öga-hand koordination. De njuter klottra med kritor, med hjälp av en gaffel och sked som en stor pojke eller flicka och även försöka få klädd. Detta innebär en av de utmaningar och frustrationer. Både barn och föräldrar måste ha tålamod när kläderna är ut och in, hälften på och till hälften utanför och sliten helt fel.

självbelåtenhet

Även på detta tidiga ålder är barn bygga upp självförtroende och självkänsla med sina nya fysiska aktiviteter. De är glada när de lär sig att hoppa, särskilt när de reser beröm från andra. De älskar att kasta en boll fram och tillbaka, dans tillsammans med musik och racing sina föräldrar eller syskon till mållinjen. Varje dag försöker åstadkomma nya fysiska bedrifter, vilket kan medföra en del skärsår och blåmärken och tårar, men också en hel del leenden.

Uppmuntran

Ditt barns nya fysiska prestationer ger dig många möjligheter för positiv förstärkning och uppmuntran att fortsätta sin ökande vilja till oberoende. Ger gott om tid för experiment och praxis för sådan verksamhet som att använda knappar och blixtlås, borsta och kamma håret och borsta tänderna. Ständigt beröm ditt barn för dessa prestationer, såsom "Det var ett bra jobb zippa din jacka", eller "jag visste att du skulle borsta håret, det ser vackert. " Repetition är också hjälpsam. Med varje försök kommer ett barns fysiska utveckling förbättras.

Previous:nothing Next:när är influensa säsong i Texas?

Relaterade artiklar


 • vilka ämnen kan involveras i vätebindningar?
 • den bästa maten för småbarn med influensa
 • alla sätt om hur man sluta röka
 • perioder under klimakteriet
 • hur man bli gravid efter två missfall
 • hur du skyddar din mans hälsa
 • tå svamp hos barn
 • om negativa graviditetstest
 • effekterna av rökning till gravida kvinnor
 • Vad är den genomsnittliga puls?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com