hur man ska behandla barn diarré

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-03-15
Diarré hos barn har identifierats genom en plötslig ökning av lös avföring. Detta villkor kan variera från mild till svår med barnet passerar många rinnande eller grönfärgade tarmrörelserna. Diarré är oftast ett symptom på mage eller tarm virus, bakterier eller parasiter, även allergier eller för mycket juice kan vara den skyldige. Eftersom det primära målet om diarré är uttorkning, är det primära syftet för att behandla detta tillstånd för att förhindra uttorkning

Du behöver:.
Glukos-elektrolytlösning.
Sojabaserad mjölkersättning.
Ansträngda barnmat.
Antibakteriell tvål.

ammas


1.
Reda på om barnet verkligen har diarré. Barn som ammas har ofta avföring så ofta avföring är inte en bra ledtråd. Barn som ammas får normalt passera grönfärgade eller vattnig avföring. Om det inte finns blod eller slem i avföring, eller finns det en okarakteristiskt dålig lukt, det avföring i en ammade barnet bör betraktas som normala. Om barnet upplever en plötslig ökning av antalet tarmtömningar, särskilt om den åtföljs av dålig utfodring eller feber, är det troligt diarré.
2.
Reda på om mammans kost eller läkemedel som mamman får ta är att ha en effekt på barnet. Eliminera misstänkta livsmedel från moderns kost och observera barnet för att se om denna åtgärd har någon positiv effekt. Kontakta moderns vårdgivare eller apotekspersonal att diskutera om några mediciner hon tar kan passera genom bröstmjölk och orsaka diarré hos barnet. Om så är fallet, överväga om det kan finnas ett annat läkemedel som kan ersätta.
3.
Fortsätt amma, men med större frekvens. För svår diarré rådfråga barnets läkare för att komplettera med ett spädbarn elektrolytlösning. För barn äldre än fyra månader att lägga spannmål stärkelserika baby eller andra fasta ämnen såsom ansträngda bananer morötter till kosten kan hjälpa.
4.
Tvätta händerna noga efter varje byta blöja. Diarré är mycket smittsam och kan snabbt sprida sig genom resten av familjen.

Formel som ammas


1.
fastställa att barnet har diarré. I formel diande spädbarnet en plötslig ökning i frekvens tillsammans med utseendet är det primära avgörande faktorn. Svår diarré kommer också normalt åtföljas av en minskning i urin eller urin som är mörkare i färgen än normalt.
2.
Behålla barnet hydratiserade. För de första fyra till sex timmar att ge barnet bara en oral glukos-elektrolytlösning att dricka, sedan tillbaka barnet till sin vanliga formel. Erbjudandet utfodringar oftare än normalt. Inte begränsar den mängd vätska barnet dricker, men du skall inte använda juicen barnet frukt som detta kan göra diarré värre.
3.
För barn äldre än fyra månader att lägga stärkelserika baby spannmål eller andra fasta ämnen såsom ansträngda banan eller ansträngda morötter till kosten kan hjälpa. Om diarré kvarstår överväga att ändra till en laktosfri eller sojabaserad mjölkersättning i flera dagar.
4.
Tvätta händerna noga efter varje byta blöja. Diarré är mycket smittsam och kan snabbt sprida sig genom resten av familjen.


Previous:nothing Next:dålig matsmältning hos spädbarn

Relaterade artiklar


 • hur man kan förebygga ryggbesvär eller ryggskador hos barn
 • vad är enhetliga acceleration i fosterövervakning?
 • Vilka är fördelarna med anbud kokos vatten under graviditeten?
 • kirurgisk behandling av cervikal dysplasi
 • vad är de delar av skelettet?
 • hur man: skottsäkra din familj i vinter
 • övningar med Weider armborst
 • mitten vuxenlivet fysisk utveckling
 • Graviditet & lågt antal blodplättar
 • höger sida hjärnans funktioner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com