lever med en bipolär hustru

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-03-30
När du och din make gifte sig, såg du förmodligen fram till en idyllisk liv tillsammans, en framtid fri från drama och disharmoni. Din verklighet, kan dock skilja sig från dina förväntningar. Men trots de utmaningar som lever med en fru som har bipolär sjukdom, förblir du begått till henne i nöd och lust. I en intervju som publicerades på www. Health. com, säger Dr David Miklowitz, författare till The bipolär sjukdom Survival Guide, att chansen för en person med bipolär sjukdom att njuta av en produktiv, stabilt liv ökar markant med god behandling och stöd.

anta utmaningen

Om din make har psykiska sjukdom som kallas "bipolär sjukdom", det kan skapa problem för er båda. Den sjukdom, om de inte behandlas, kan orsaka irrationella och oförutsägbara beteende och dramatiska humörsvängningar, från upprymdhet till djup depression. När din fru uppvisar bipolär sjukdom symtom kan du känner dig frustrerad och missmodig. Hennes beteende kan såra dig, och du kan förlora ditt tålamod ibland. Du måste utarbeta en plan för att förebygga symptom uppstår, annars kan de eskalerar till krisen proportioner

utarbeta en plan

Välj en tidpunkt när din fru mår bra nog för att engagera sig i en rationell, rimlig konversation. . Bekanta dig med mediciner hon måste ta, och betona ert engagemang för att stödja hennes insatser för att hålla sig väl. Detta kan ge en öppning för dig att förklara för din make betydelsen av att följa hennes läkarens anvisningar för att ha tagit medicinen. Diskutera vad du ska göra om bipolär symptom börjar ytan, och minnas tidigare strategier som framgångsrikt stoppat symptomen. Uppmuntra din fru att förklara vad du ska göra för att hålla bipolära symptomen i schack, liksom vad man ska göra och hur du ringer om symtomen förvärras eller nå ett kritiskt skede. Be din fru att identifiera utlösande faktorer som framkallar symtom.

Uppmuntra din fru

Stress avsevärt äventyrar stabiliteten i en person som lider av bipolär sjukdom. Göra allt som är möjligt att eliminera situationer som du vet eller misstänker kommer att orsaka din fru att känna sig ängslig eller stressad. Genom att uppmuntra henne att äta näringsrik mat och att hålla sig till en hälsosam sömn schema, kan du hjälpa din partner att upprätthålla känslomässiga balans. Avskräcka genom exempel konsumtionen av sötsaker, drycker som innehåller koffein eller alkohol, och användning av droger -. Alla som kan påverka din frus stämningar i icke önskvärt sätt, möjligen att utjämna eventuella antal bipolära symptom

ta hand om själv

Förutom att titta efter din frus behov och hjälpa henne att hantera det bipolära sjukdom, inte en påminnelse om vikten av att ta tid för dig själv och hålla din egen kropp frisk. Börja med att få tillräckligt med sömn varje natt. Försök att äta en hälsosam kost, och arbeta bort din stress och ångest genom att reservera ett block av tid för motion. Den avkoppling du härleda som ett resultat kan bidra till att minska en del av spänningen i ditt hem, desarmera en potentiell stress-influerade bipolär episod.

Support

Du kan vara bra eller nödvändigt att montera ett supportteam för dig och din fru att samråda om aspekter av sin behandling. Denna grupp kan innefatta din makes läkare, psykiater, socionom och specialister rehabilitering. Du kanske också vill inkludera din rabbin eller minister för andligt stöd. Även om dessa yrkesgrupper kan vara ett värdefullt stöd, får sekretess lagar hindra dem från att dela all din makes information med dig.

Previous:nothing Next:Du kan färg ditt hår medan gravid?

Relaterade artiklar


 • hur ett foster växer
 • hur: se upp .... läkare och sjuksköterskor uniformer kan döda dig
 • vad är kalciumhydroxid?
 • kemo-menopaus
 • prostatit förebyggande
 • medfödda hjärtproblem
 • kan jag bli gravid två dagar före min tid?
 • Hur du använder sluta röka verktyg
 • mitten vuxenlivet fysisk utveckling
 • hur man rengör en påse urin dränering
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com