om postpartum smärta i nedre buken

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-03-27
Nyblivna mammor kan uppleva smärta och ömhet efter förlossningen, särskilt i nedre delen av buken. Den fysiska ansträngning av förlossningen stam dessa vävnader och återhämtning kan ta sex till åtta veckor. Men om smärtan inte avtar, ökar eller varar längre än normalt, bör orsaken identifieras och behandlas

Achy muskler

Efter förlossningen kan du förvänta dig några ömhet av magmusklerna och ömhet i mellangården (bäckenbotten. ) Dina muskler kommer att behöva ett par dagar för att återhämta sig om man upplevt några arbetskraft alls. För mammor som föder barn opereras via kejsarsnitt, de också vanligt rapportera smärta, klåda och stickande känsla vid platsen för snittet. Oavsett vilken metod för leverans, kom ihåg att ta smärtstillande din läkare ordinerar, vila mycket och försöka att inte göra för mycket, eller du kommer att uppleva mer smärta, blödning och dröjer med att få tillbaka till normal verksamhet.

Cramps

Livmodern är en stor muskel med många blodkärl vävt in mellan muskelfibrerna. Eftersom det involutes (återvänder till sin före graviditeten storlek) efter förlossningen, kommer du att känna några sammandragningar som liknar mensvärk. Även kallad "eftervärkar," dessa kramper påbörjas omedelbart efter det förlossningen och stöd i utvisning av moderkakan, samt minska blodflödet till livmodern. Det är oerhört viktigt för livmodern att krympa ner till ungefär samma storlek som en grapefrukt inom en timme eller så efter leverans för att undvika blödning. Genom tio dagar efter förlossning, har livmodern oftast samman till en icke-gravid storlek.

Blödning

Om livmodern inte slå ned på artärerna sammanflätad med muskelfibrer, kan platsen för moderkakan blöder kraftigt och äventyra mor. Extrem smärta inom de första timmarna efter förlossningen kan indikera blödning, när blodproppar kan bildas i livmodern. För att minska risken för blödningar, läkare ge rutinmässigt patienterna en dos av pitocin efter förlossningen för att uppmuntra involutionen. Amning stöd i involution av livmodern genom att släppa oxytocin i blodet, vilket orsakar sammandragningar och minskar också risken för blödning.

Infektioner

skadliga bakterier kan föras in i moderns kropp under förlossningen, via livmoderhalsen tentor, obstetrisk verktyg eller kejsarsnitt kirurgi. Vissa kvinnor som väljer epidural smärtlindring få urinvägsinfektioner från kateter i urinblåsan. Mammor som levererar av C-sektionen kan utveckla en infektion vid snittet platsen. Endometrit, en infektion i livmoderslemhinnan kan uppstå efter förlossning oavsett leveranssätt. Dessa infektioner kan vara förenat med bäckensmärta, en brännande känsla i området, feber, värk i kroppen, och illaluktande utsläpp. Antibiotika används ofta för att behandla moderns infektioner.

Förstoppning

Många nyblivna mödrar har svårt med de första tarmrörelserna efter förlossningen. Musklerna runt ändtarmen kan slak och trött, kan mellangården har maskor från reparera en tår eller episiotomi och de hormoner som behövs för arbetskraft bromsa matsmältningssystemet. Dessutom mediciner används för smärtlindring och järntillskott som ofta ges till kvinnor för att förhindra anemi efter förlossningen också orsaka förstoppning. Om du har besvär från långsamma eller smärtsamma tarmrörelser, dricka mycket vatten, öka fiber i din kost och äta torkad frukt som plommon eller russin. Du kan också prova en pall sköljmedel eller ta en magnesium tillägg för att hjälpa få saker i rörelse.

Previous:nothing Next:tarmparasiter hos barn

Relaterade artiklar


 • sömnstörningar hos barn
 • Varför dricker vi vatten?
 • typer av löss
 • risker med influensa skott
 • Vilka är de första tecknen på ett missfall?
 • ögonproblem med fläckar i synfältet
 • svår astma hos barn
 • vad som orsakar artrit hos barn?
 • astma ansträngningsutlöst symtom
 • polycystiskt ovariesyndrom risker
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com