orsakerna till sicklecellanemi

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-03-25
Sicklecellanemi, även känd som sicklecellanemi, påverkar de röda blodkropparna. Sjukdomen är ärftlig och närvarande vid födseln. Sickle cell sjukdom är en kronisk och inkluderar komplikationer, såsom organ och vävnadsskador och smärtsamma episoder. Sickle cell sjukdom drabbar främst svarta, men människor med asiatiska indiska, afrikanska, Medelhavet och Mellanöstern anor påverkas också. Dessutom Latino amerikaner i Sydamerika, Karibien och Centralamerika bakgrunder kan ärva sjukdomen. . Enligt National Heart Lung and Blood Institute (NHLBI), sicklecellanemi drabbar cirka 70. 000 amerikaner

Du behöver:
tvättsprit
. Bomullspinne.
Tvättlapp.
Diskmedel.

Sickle-cell Trait Orsak

Sickle cell drag har inga symptom. Individer med drag har inga hälsoproblem. Enligt Life trappan, det finns en teori varför sicklecell drag blev en genetisk mutation för tusentals år sedan: De drag gav skydd mot malaria. Så, hade personer med drag en ökad chans att överleva infektionen om de var biten av en mygga som utförde malaria.

Föräldrar

Trots att drag är en bra gen att ha, skapar det ett problem när två drag blir en sjukdom. Således, för att ärva denna sjukdom, som båda dina föräldrar måste ha en sicklecellanemi egenskap. Cirka 2 miljoner människor i USA har sickle cell drag, enligt NHLBI. Som bryter ner till ca hälften av alla 12 svarta. Barn ärver alltid två kopior av hemoglobin genen-en från fadern och en från modern. Två normala gener kommer att producera hemoglobin A. Men om din mamma och pappa har ett hemoglobinvärde en gen och hemoglobin S gen-den onormala genen-sicklecellanemi är en möjlighet.

Typer av Sickle-cell

Förutom den ärvda onormal hemoglobin S, finns det flera typer av sicklecellanemi. Individer som har HBSC formen av sjukdomen ärver en normal gen och en onormal typ av hemoglobin C. Med HbS betatalassemi, barn ärver en sickle cell gen och en gen för betatalassemi. Betatalassemi är en typ av blodbrist som kan orsaka extrema hälsofrågor.

Chanser att ärva

Dina chanser att ärva sicklecellanemi beror på vilka gener som du får från dina föräldrar. Du har en 25 procent chans att ärva två normala Hb gener om de båda har den egenskap. Du har en 50 procent chans att ärva en onormal gen och en onormal gen, och du har en 25 procents chans att ärva två onormala gener.

Hemoglobin

Hemoglobin är den järnrika protein i blodet som har två funktioner : skicka syre från lungorna till resten av kroppen och ger blod dess röda färg. Med sicklecellanemi, pinnar hemoglobinnivån tillsammans när den transporterar syre till kroppens vävnader. Eftersom hemoglobin klumpar ihop liknar det flytande fibrer och orsakar de röda blodkropparna att stelna. I stället för en cirkel, det liknar ett "C" eller skära. Dessa C-formade celler håller också ihop och fastnar i blodkärlen.

Previous:nothing Next:hur man återställer en klarblå Fertilitetsmonitor

Relaterade artiklar


 • hur man sterilisera spik Clippers
 • fosterutveckling steg
 • hur pigga upp dig på bla dagar
 • långvarig användning av p-piller & hormonella förändringar
 • hur man ska behandla återkommande vaginos
 • bröst information
 • effekterna av emotionell intelligens om drogmissbruk bland ungdomar
 • hur man skapar min egen gravsten
 • Hur system i kroppen tillsammans?
 • Medicare regler och föreskrifter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com