p-piller som inte orsakar viktökning

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-03-12
Många kvinnor som använder hormonella preventivmedel har upplevt viktökning. Studier på denna effekt är i allmänhet ofullständiga, vilket leder till en frustrerande upplevelse för kvinnor som försöker välja det bästa alternativet preventivmedel. Det finns inget sätt att veta säkert om en viss piller eller andra preventivmedel produkten kommer att leda till att du går upp i vikt

förebygga viktökning

Hormonella preventivmedel produkter insättning östrogen och gestagen i blodet och förhindrar ägg frisläpps i livmodern. På ett sätt är detta lurar kroppen att tro att det gravid eftersom graviditeten är det naturliga tillstånd där äggen stannar släpps. Därför kan du uppleva en ökad aptit efter början hormonella preventivmedel, och du kan äta mer utan att inse det. Var medveten om detta och försöker att hålla dina matvanor så nära din vanliga som möjligt. Ät frukt och låg fetthalt snacks när du får dem sött och salt sug. Du kan också uppleva ökad vätskeretention, vilket kan få dig att känna sig uppsvälld och orsaka en illusion av att ha gått upp i vikt, även om siffrorna på vågen inte ändras.

Låg-hormon Alternativ

Om du inte få erfarenhet vikt och är säker på att det inte beror på din livsstil (matvanor eller motion), prova att byta till en annan produkt. Vissa p-piller, till exempel "mini piller", har en lägre dos av hormoner. Om du är intresserad av långsiktiga preventivmedel, kan en spiral (spiral) vara ett bra alternativ för dig, det finns både hormonella och icke-hormonell spiral tillgängliga. I varje fall bör du kontakta din läkare för rådgivning. Varje kvinna är unik, och det kan finnas bakomliggande hormonella problem som orsakar din viktökning. Det finns helt enkelt inte tillräckligt med vetenskapliga bevis för att veta säkert vilka preventivmedel produkter kommer eller inte kommer att orsaka viktökning.

Previous:nothing Next:hur påverkar stress och depression ditt ofödda barn?

Relaterade artiklar


 • lösningar Medrol biverkningar
 • farorna vid moderns blod är Rh-negativ
 • hur man torkar ut en sinus som är överbelastad med slem
 • Hur får man en elrullstol
 • Hur man använder en fyra-stop lavemang väska
 • testikeln smärta och orsaken till testikeln smärta
 • göra kvinnor får Grover’s sjukdom?
 • 10 hälso-frågor
 • svindel orsaker
 • Vilka är riskerna med passiv rökning?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com