postpartum höft & lårsmärta

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-03-14
Postpartum höft och lår smärta är en relativt vanlig åkomma efter en kvinna går igenom rättegångarna mot graviditet och förlossning. Det finns olika skäl för denna smärta, främst till följd av förändringar i kroppen gör att förbereda sig för barnet. Lyckligtvis denna smärta ofta försvinner efter ett par månader

Anatomy

bäckenregionen består av många ligament som håller ben ben, kotor och bäcken tillsammans. Detta för att skapa rörelse mest i benet (roterar i höften), men också så att stammen kan flex och utöka. Det finns också ligament som avbryta livmodern från bäckenet. Dessa ligament alla sträcka som barnet växer, vilket kan orsaka kraftiga smärtor eller en molande värk som även sträcker sig in i låren. Dessutom finns det ett avsnitt av brosk som håller en del av bäckenet tillsammans, kallad blygdbenssymfysen, och detta brosk börjar sträcka eller till och med riva grund av den växande barnet. Under förlossning, svanskotan, eller svanskotan, kan gå sönder, vilket kan orsaka smärta på vägen. Slutligen kan ischiasnerven, som löper från basen av ryggraden ner genom varje ben, blir träffas på grund av barnet att sätta press på den.

Identifiering

Mest smärta i höfter och lår är en kvarleva från kroppsliga förändringar som inträffade under graviditeten. Några smärta beror på händelser som hänt under förlossningen, medan andra smärta kan hänföras till att bära din vikt olika utan en gravid mage, men med ett barn i din famn. Att sätta fingret på din smärta, försök att tänka tillbaka på om du hade det innan du födde, eftersom detta kan hjälpa dig att fastställa orsaken. Hormoner kan också vara en brottsling. Merparten av denna smärta kommer att försvinna inom några månader, men om det inte din läkare kan köra några tester för att avgöra exakt vad som orsakar smärtan.

Tidsplan

För de flesta kvinnor, höft och lår smärta kommer att vara borta inom tre månader efter förlossningen. Eftersom alla är olika, vissa kvinnor kan ha smärta som går på längre. Om du är orolig att smärtan inte är splittras eller om det är att begränsa dina dagliga aktiviteter, kontakta din läkare.

Lindra smärtan

Ett sätt att lindra postpartum höft och lår smärta är att få en massage. Terapeuten kommer att behandla hela kroppen, hjälper den att komma tillbaka till anpassningen, samtidigt fokusera på din rygg, lår och glutes. Terapeuten kan också sträcka på benen för att hjälpa till att få tillbaka en viss flexibilitet. En annan användbar smärtlindring Metoden är enkel användning av ibuprofen, ett smärtstillande medel.

Övningar

göra vissa övningar kan hjälpa åter stärka ditt bäckengördeln, vilket gör att din hållning att förbättra och förhoppningsvis din smärta att minska. Bäckenbottenträning liksom de som stärker kärnan bör vara en del av din rutin. Yoga kan också vara till hjälp. Se en sjukgymnast för att få hjälp om det behövs. Hård fysisk träning rekommenderas inte.

Previous:nothing Next:om övervikt i minoritet barn

Relaterade artiklar


 • inhalator anordningar för astma hos barn
 • strålningens effekter på celler
 • hur du håller ditt sinne skarp och alert
 • hur du kan hjälpa ditt barns vikt
 • Hur får jag gravid snabbare efter dödfött barn?
 • Vilka är de fysiologiska effekterna av drogmissbruk?
 • nukleinsyror i människokroppen system
 • effekterna av rökning och alkohol
 • noretisteron effekter
 • böna utöva rutiner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com