spädbarn tarmproblem

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-03-31
Spädbarn från nyfödda till 12 månader gamla upplever ofta tarmproblem. I många fall kommer föräldrarna blir medvetna om att deras barn har svårigheter baseras på symtom och irritabilitet av sitt barn. Det finns flera orsaker till problem spädbarn tarm, inklusive gastrointestinal problem och infektion. Bland symtom, diarré och förstoppning är de vanligaste symtomen som föräldrar följa i sina barn. Behandling för problem spädbarn tarm varierar beroende på barnets ålder

Orsaker

En av orsakerna till spädbarn tarmproblem inkluderar gastroenterit, kostfiber och antibiotika, enligt Merck Manuals Online Medicinska biblioteket. Gastroenterit är ett tillstånd som omfattar tarmluft. Detta kan vara mycket obehagligt för spädbarn. Dessutom barn som anpassar sig till nya dieter-som till exempel avvanda från modersmjölken eller formel för spannmål-kan uppleva tarmproblem. Antibiotika kan döda nyttiga bakterier i tarmen, vilket resulterar i tarmproblem för spädbarn.

Diarré

Enligt Merck Manuals Online Medicinska biblioteket, kommer barn med tarmproblem erfarenhet ofta lös och vattnig avföring. Akut diarré börjar plötsligt och minska i en till flera dagar. Det viktigaste är här risken för uttorkning. Denna typ av diarré kan bero på viral gastroenterit, som är en virusinfektion i tarmen, liknande den maginfluensa. Kronisk diarré kan vara ett problem som varar under en till synes lång period av veckor eller månader. Denna typ av diarré kan bero på laktosintolerans eller en födoämnesallergi och är betydligt mindre ofarligt än akut diarré.

Förstoppning

The Merck Manuals Online Medicinska biblioteket att barn som inte haft någon tarmtömning i minst fem dagar anses förstoppad. Det är inte ovanligt att barn, särskilt små spädbarn, för att ha avföring varannan dag. Men hård spädbarn med, torr avföring anses vara förstoppad. Andra symtom på förstoppning är avföring som orsakar smärta vid passerade eller resultera i blod på anus från att rycka på grund av torrhet.

Kolik

Enligt Mayo Clinic orsakerna till kolik är inte känd. Generellt är barn som gråter vid ungefär samma tidpunkt varje dag och kan inte bli tröstad anses ha kolik. Det är dock kolik tros vara resultatet av gastrointestinala ångest, eventuellt inklusive gas, födoämnesallergier, utfodring schema och metod och laktosintolerans. Föräldrar kan bli bedrövad när deras barn har kolik, men ofta barn växer ur det eller hittar en lösning av en vårdgivare.

Behandlingar

Behandlingar för barn tarmproblem beror på barnets ålder. Hos spädbarn, enligt Merck Manuals Online Medicinska biblioteket, om diarré orsakas av antibiotika, efter samråd med den läkare ofta de kommer att upphöra. Om uttorkning är ett problem, vilket ger vätskor hög i elektrolyter är oftast behandling av valet. För förstoppning, barn yngre än två månader gamla ges ofta en liten tesked majssirap som ett tillägg till adekvat konsumtion av bröstmjölk eller mjölkersättning. För äldre spädbarn, kosttillskott såsom beskära juice eller spända äpplen eller andra frukter kan förskrivas som en behandling.

Previous:nothing Next:hög rygg vs ingen back bälteskudde

Relaterade artiklar


 • hur många veckor innan du kan höra ett foster hjärtslag?
 • Vad gör en mjälte göra?
 • skälen för utmattning
 • Graviditet & blodtryck
 • tidig implantation spotting
 • skulle klimakteriet orsaka högt blodtryck?
 • medicinska användningar av nejlikor
 • hjärnan aneurysm hos barn
 • lever med en rökare
 • fysiska utvecklingen av de tre år gamla
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com