symtom på interstitiell cystit i blåsan

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-03-07
Interstitiell cystit, eller IC, är en smärtsam blåsa tillstånd som orsakar åderförkalkning i urinblåsan, minskad urinproduktion kapacitet och (ibland) sår på slemhinnan i urinblåsan. Det är ett kroniskt tillstånd och endast dess symptom behandlas

Statistik

Det har visat sig att över 700. 000 människor i USA har IC. Kvinnor har en tio gånger större risk att få det än män och det oftast ses i åldrarna 30 och 40. Svårighetsgraden av tillståndet kan vara lindriga eller svårt handikappande, beroende på person och progression av tillståndet. Lite är känt om orsakerna till IC. Det kan vara genetik eller ett ämne som finns i urinen som kan blockera tillväxten av urinblåsan celler. Vetenskapen är fortfarande försöker ta reda på orsaken och botemedlet, för detta tillstånd.

Symtom

Det finns olika tecken på att ha interstitiell cystit. Det kan vara inflammation och irritation i blåsan eller smärta och tryck i bäckenområdet. Smärta kan vara särskilt försämrats under menstruationen. Det kan vara smärtsamt sex för kvinnor med IC också.

Urinvägsproblem

Det brukar urinträngningar (att behöva gå direkt) och frekvens (att behöva gå flera gånger om dagen). Det kan vara smärta vid urinering eller smärtan kan lindras genom att urinera. Bäcken tryck och känslan av "att behöva gå" när du inte behöver kan vara ett tecken på IC eller UVI, kan bara en läkare berätta som det är.

Tester

tester för att utesluta könssjukdomar är njursjukdom och cancer gjort först. Då kan du utsättas för urin kulturer, biopsier eller ett test som kallas en cystoskopi. En cystoskopi tittar inuti urinblåsan för att se foder och om det finns några störningar.

Behandlingar

Det kan vara överaktiv blåsa mediciner ges för att lindra brådskande. Läkemedel som antianxiety och antidepressiva används för att hjälpa vid kronisk smärta. Det finns blåsan dilatation för att öka volymen. Bladder instillations, eller en blåsa tvätta, kan bada fodret i bedövande medel. Andra saker som yoga, fighters stress, TENS enheter och kirurgi kan vara till hjälp.

Previous:nothing Next:normala nivån för syre blodgas test

Relaterade artiklar


 • livscykel människoben
 • lekterapi för kvinnor i ämnet missbruk behandling
 • effekterna av koffein på en baby
 • hur man hittar nedläggning efter ett missfall
 • kolon rengöra & graviditet
 • flickor knäproblem
 • hur man får fingrarna Unglued smärtfritt
 • salmonella hos barn
 • hur man ska behandla cystor på äggstockarna med p-piller
 • utveckling av grovmotorik
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com