talterapi för barn som stammar

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-03-31
Stamning är en barndom sjukdom som orsakar lidande för både barn och föräldrar. Stamning är en sjukdom i tal som resulterar i avbrott eller "dysfluency" i tal mönster som en person talar eller försöker tala. Stamning är vanligast hos små barn, men kan förekomma hos vuxna under tider av stress och oro

Orsaker

Enligt en artikel på KidsHealth. org granskats av logoped Amy Nelson, stamning orsakas av flera olika skäl. Cirka 60 procent av individer som utvecklar stamning har en familjemedlem som också hakar eller gjorde i barndomen. Dessutom är det inte ovanligt att personer med stamning att även ha andra talsvårigheter och vissa försenad utveckling. En annan fråga som har blivit tydligt från hjärnröntgen är att individer med stamning har skillnader i signalbehandling för tal i deras hjärnor. Det framgår dock att stamning inte är ett emotionellt problem.

Tidiga tecken

Tidiga tecken på stamning hos barn vanligtvis visas i åldrarna 18 månader och 24 månader, enligt KidsHealth. Org. Även om det är normalt för barn att göra en viss mängd av stamning i den här åldern, när den fortsätter efter när barnet har börjat utveckla tal och talar i fullständiga meningar, arbetar med en logoped kan vara till hjälp. Generellt är de flesta barn som börjar stamma tidigt förlorar tal mönstret före 5 års ålder.

Könsskillnader

Enligt Patricia Zebrowski vid universitetet i Iowa tal och hörsel Center, könsfördelningen mellan flickor och pojkar lika i yngre åldrar och på de tidiga faserna av talrubbningar. Men eftersom barnen blir äldre, fler pojkar än flickor fortsätter att ha problem efter fyllda 4 eller 5. Medan de flesta barn i allmänhet växer ifrån stamningen, är andelen män som fortsätter att ha problem stamning tre pojkar till var och en flicka. Detta är ett stort antal barn som behöver tjänster av en logoped för att hjälpa dem med denna sjukdom.

Logopedernas

Tal behandling kan hjälpa barn med stamning problem. Dessa yrkesmän hjälpa barn lära sig att sakta ner när de talar, lyssnar noga på vad de hör och bilda munnen korrekt för att göra ljud som behövs för att förstå tal. Enligt Zebrowski, barn gynnas starkt av hjälp av en logoped och även vuxna som har stamning problem kan dra nytta av att arbeta med en logoped om de har problem med stamning.

När du ska söka hjälp

Allmänt föräldrar bör söka hjälp från en läkare och en logoped om deras barn har fyllt 5 och fortsätter att ha problem. Enligt KidsHealth. org, till de frågor söka innehålla alltför upprepning av hela ord eller fraser, ljud och upprepningar stavelse, förlängning av ord eller ljud, tal och tal blir stressigt, ansiktsbehandling spänning när barnet talar, barnet försöker undvika talar eller situationer som kan innebära att tala, och du är orolig över barnets tal.

Previous:nothing Next:kvicksilverförgiftning tecken och symptom

Relaterade artiklar


 • fostrets implantation symtom
 • morgon huvudvärk hos barn
 • Varför är det viktigt att ha en balanserad kost?
 • Fakta om föräldrarnas samtycke för aborter
 • Hur du använder sluta röka verktyg
 • tecken och symtom på progesteron tidig graviditet
 • Vilka är de viktigaste organen i utsöndringsorganen systemet?
 • Vilka är farorna med Mirena spiral?
 • spädbarn lungsjukdom
 • graviditet och släpp i hCG
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com