Hur människans hand arbeta?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-22

Definition

För att betraktas som en "hand", det måste finnas fingrar och en tumme som att greppa föremål. Fingrar och tummen ska lägga över handflatan. Många djur har "tassar", men om de inte har en motsatt tumme det inte utgör en hand.

Människan har två händer. Några medlemmar i apan familj tros ha fyra eftersom deras fötter har en tumme-liknande tå som tillåter dem att ta och behålla grenar, mat och mycket mer. Primater är de enda däggdjur som har händer.

Anatomy

hand består av en palm med fyra, falsning fingrar och en motstående tumme. Varje finger har tre ben med leder som tillåter böjning. Tummen har två ben med två leder. Muskler och senor är knutna till de 27 benen.

fingrar består av pekfingret, pekfinger, långfinger, ringfinger och lillfinger. Tummen är på motsatta sidan av lillfingret. Handen är fäst vid armen genom handleden.

Hur det fungerar

Handen styrs av hjärnan. Den högra handen styrs av den vänstra hjärnhalvan och vänster hand styrs av den högra hjärnhalvan. Hjärnan skickar signaler till handen, berättar vad det vill att det ska göra.

Två muskelgrupper ta det meddelandet och utföra rörelser i handen. Extrinsic muskler sträcker sig från underarmen i form av flexors och extensorer. Inneboende muskler är placerade inuti handen.

extensorer räta ut fingrarna ur. Flexors låta fingrarna att böja och greppa. Tummen har två flexors som hjälper till med att hålla på objekt.

hjärnan signaler musklerna i armen, handen och handleden att samarbeta med hjälp av yttre och inre musklerna att flytta handen. Med sin imponerande antal ben och leder, kan hand användas som ett verktyg, eller ett medel för kommunikation.

Handen är en av de mest sofistikerade aspekter av den mänskliga kroppen. Med den kan vi arbeta verktyg, formulera idéer, eller utföra känsliga uppgifter, exempelvis kirurgi eller handarbete. Kombinationen av muskler, senor och ben och deras direkt kommunikation med hjärnan får människor att utvecklas.

Previous:nothing Next:biverkningar av att gå ut p-piller

Relaterade artiklar


 • information om barns vitaminer
 • Den genomsnittliga åldern för klimakteriet
 • hur man köper narkotiska smärta medicin på nätet
 • struktur av muskelfibrer
 • vad som är normalt blodsocker efter maten?
 • orsakerna till postmenopausala blödningar
 • Graviditet & lågt antal blodplättar
 • varför kan det vara svårt att bli gravid?
 • problem med graviditet med HPV
 • hur att få arbetskraft med rött te hallonblad
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com