Levaquin och ledsmärta

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-06
Levaquin är en medicin som är tillgänglig efter ordination endast för behandling av bakteriell infektion. Levaquin används för att behandla bakteriella infektioner som leder till sjukdomar som bronkit och lunginflammation. Levaquin användning kan orsaka allvarliga skador på senor och leder, ett mycket smärtsamt tillstånd. Om du upplever smärta i lederna som en följd av att ta Levaquin, kontakta läkare så snart som möjligt

Levaquin och ledvärk

Levaquin åtföljs av svår led-eller muskelsmärta, vilket Levaquin kan orsaka svullnad och riva senor. Levaquin kan orsaka skador på hälsenan. Om du känner plötslig svullnad i lederna eller svår smärta eller stelhet i muskler eller leder, sluta ta Levaquin och få omedelbar läkarvård.

Risker

De som är över 60 år är mer benägna att utveckla gemensamma smärta som en följd av att ta Levaquin. Om du upplever ledvärk och muskelvärk efter att ha tagit Levaquin, hålla vikten av den areal som är i smärta och använd inte denna del förrän du har fått medicinsk vård. Ju mer vikt du sätta på den eller försöka att använda den, ju längre du kan skada senan eller orsaka ytterligare svullnad på leden.

Interaktioner

Det är okänt vad som orsakar ledvärk uppstå till följd av att ta Levaquin, men vissa läkemedel eller medicinska tillstånd kan interagera med Levaquin att orsaka biverkningar uppstå. Om du tar Carafate (ett receptbelagt läkemedel för att behandla magsår), använd inte Levaquin. Om du tar antacida (Maalox, Mylanta, Rolaids), använd inte Levaquin inom två timmar efter intag av ett antacidum. Informera din läkare om alla andra mediciner du tar, inklusive över disk läkemedel.

Biverkningar

Förutom ledsmärta och svullnad, kan vissa biverkningar av Levaquin vara livshotande och kräver omedelbara akut uppmärksamhet. Allvarliga effekter inkluderar yrsel eller svimningskänsla, oregelbunden hjärtfrekvens, diarré som är blodig eller extremt mörka, förvirring, out-of-the-vanliga beteende, kramper, gulfärgning av hud och ögon (gulsot), känsla av svaghet, mindre frekvent urinering, blåmärken eller blöder lätt, händer eller fötter som stickningar, känsla som om du har influensa (feber, halsont eller frossa) och skadad eller irriterad hud.

Varning

Levaquin kan påverka ditt omdöme eller orsaka dåsighet. Var försiktig utför mekanisk eller komplicerade uppgifter, och inte framföra ett motorfordon tills du blir van vid hur detta läkemedel kommer att påverka ditt system.

Previous:nothing Next:Vad är funktionen av hälsenan?

Relaterade artiklar


 • diet för undernäring
 • lakterande bröst anatomi
 • hur du kan hjälpa ditt barns vikt
 • Vilka är de första tecknen på ett missfall?
 • tecken på astma hos spädbarn
 • hur kan en enda kvinna blir gravid?
 • hur underkroppen ph
 • hur man rengör mänskliga öron
 • effekter av Alzheimers sjukdom på familjen
 • tidiga perioden symptom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com