Vad är Subutex tabletter för?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-14
Subutex är ett receptbelagt läkemedel som kommer i tablettform. Det är ett läkemedel som används för behandling av opiatberoende och beroende. Detta läkemedel är avsett att användas tillsammans med en fullständig behandling för narkotika beroende. Det är ofta används för att behandla människor som är beroende av oxykodon och heroin. De läkemedel klassificeras som en partiell opioidagonist-antagonist. Det fungerar genom att binda sig till receptorer i nervsystemet och hjärnan i syfte att stoppa abstinenssymptom uppstår.

Du behöver:
mild ansiktstvätt
(inte tvål!). kropp olja (hasselnöt, jojoba, sesam, sötmandel är bäst).
handfat eller dusch.
lite tid.

Primär användning

Den primära användningen av Subutex tabletter är att behandla individer som är beroende av opioider. Några exempel på opioider innefattar narkotika som oxikodon och heroin. Medicineringen fungerar genom att inte tillåta abstinenssymptom att hända. Detta fungerar på grund av det faktum att en av medicinering komponenter (buprenorfin) är också en typ av narkotika. Detta läkemedel är avsett att helt enkelt vara en del av ett mer omfattande behandlingsprogram.

Användning

Subutex tabletter är tänkta att placeras under tungan och sedan helt upplöst. Detta läkemedel är avsett att ges på en daglig basis. Det är inte tänkt att sväljas. Om det sväljs, då medicineringen helt ineffektivt. Du måste använda exakt din rekommenderad dosering belopp. Det är bra att ta tabletterna vid ungefär samma tidpunkt varje dag.

vanliga biverkningar

Med Subutex-tabletter kan ibland ge biverkningar. De vanligaste biverkningarna av denna medicin inkluderar svaghet, yrsel, dåsighet, illamående, kräkas och förstoppning. Om någon av dessa biverkningar blir värre med tiden, eller finnas kvar under lång tid, måste du tala med din läkare om situationen.

Allvarliga biverkningar

Allvarliga biverkningar av Subutex tabletter är sällsynta, men kan hända. Om du upplever dessa allvarliga effekter, måste du söka akut vård så fort som möjligt. Dessa inkluderar humör eller mentala förändringar (t. ex. depression), ytlig och långsam andning, buk-eller magsmärtor, synförändringar, huden eller ögonen blir gulaktiga (även känd som gulsot), och mörkare färgad urin.

Allergiska reaktioner

Allvarliga allergiska reaktioner på Subutex tabletter är ovanligt. Du bör dock uppleva denna typ av reaktion måste du få omedelbar medicinsk hjälp i fall det skulle kunna leda till några skadliga följder. Några tecken på allergisk reaktion mot Subutex tabletter är extrem yrsel, svårt att andas, klåda, svullnad och hudutslag.

Utsättningssymtom

Subutex tabletter är avsedda att förhindra symptom av narkotiska tillbakadragande från att uppstå. Dessa symtom är stelhet i musklerna, skakningar, och extrema humör eller mentala förändringar (t. ex. irritabilitet och ångest). Subutex arbetar för att stoppa dessa tecken från att hända. Om du upplever någon av dem på något sätt, måste du omedelbart meddela din läkare.

Previous:nothing Next:vit avföring hos människa

Relaterade artiklar


 • tar unisom under graviditeten
 • etiskt beslutsfattande för hospicevård
 • polycystiskt ovariesyndrom (PCOS)
 • symtom på lågt progesteron under graviditet
 • tips på hur man blir gravid
 • farorna vid moderns blod är Rh-negativ
 • Anledningen fötterna sväller i värmen
 • vad är orsakerna till mörk avföring?
 • hur man kan bli av ett barns diarré
 • orsaker till förhöjt lipas
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com