avkopplande hår under graviditeten

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-28
Kemiskt avkopplande hår är en vanlig behandling för många kvinnor, men du kanske vill tänka två gånger när man överväger avkopplande hår under graviditeten. Enligt Americanpregnancy. org är det i allmänhet anses säkert att koppla ditt hår under graviditet efter den första trimestern, men det finns frågor att tänka på. Diskutera hår avslappnande innan du gör det med din läkare så att ni tillsammans kan nå ett beslut som är bäst för dig

Försiktighetsåtgärder

En studie från Johns Hopkins University School of Hygiene och folkhälsa, säger att mycket små mängder av kemikalier som används i relaxers kan absorberas genom hårbotten in i blodomloppet. Studien visade att det fanns en liten ökning i låg födelsevikt för kvinnor som använt relaxers, men i slutändan hade bevisningen inte stödja en stark korrelation mellan de två.

Den federala regeringen inte reglera eller testa kemikalier som används i kosmetika och hygienprodukter. Tillverkarna av dessa produkter behöver inte registrera sina anläggningar eller fildata ingrediens. Därför kan många biverkningar inte känt förrän efter klagomål lämnas in. Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA (Food and Drug Administration) kräver att alla ingredienser är listade, men det är osannolikt att en vanlig konsument vet vad dessa kemikalier.

En annan säkerhetsfråga att ha i åtanke när man beslutar om att gå vidare med avkopplande hår under graviditeten är rök. Om du väljer att gå vidare med ett hår relaxer, kan åtgärder vidtas, till exempel bär en ansiktsmask och göra att du är i ett väl ventilerat utrymme.

resultat

Enligt University of Maryland Medical Center rapporterar kvinnor ett brett utbud av hår förändringar under graviditeten på grund av hormon svängningar. Många frisörer varna sina gravida kunder att resultaten av hår avkopplande får inte vara samma som vanligt. Hår kan komma ut kinky och burrigt, och resultaten kan vara oförutsägbara. Om du väljer att koppla av ditt hår på egen hand under graviditeten, följ instruktionerna med ditt hår relaxer noga och aldrig lämna den på längre tid än vad som anges.

Alternativ

Överväg att använda icke-kemiska former av hår relaxers, till exempel en platt järn eller naturligt, kommersiellt sålda relaxers. Naturliga relaxers ibland tros vara mindre effektiva och långvariga än kemisk relaxers, men de är ett bra alternativ under graviditeten. Helt naturligt relaxers kommer att ha någon ammoniak, Natriumhydroxid eller Guanidine Hydroxid anges i ingrediensförteckningen. De aktiva substanserna är vanligtvis kallas en typ av aska eller lera. Kokos eller olivolja används oftast i naturliga relaxers och är mycket bra för hår.

strykjärn är ett utmärkt alternativ, samt, om de används på rätt sätt. Allt som krävs är lite träning och produkter för att skydda och förhindra värmeskador. Använd en bra, återfuktande schampo och balsam innan styling. Det finns serum, krämer och sprayer speciellt utformade för användning med värme apparater. Redken Smooth Down Heat Glide eller chi 44 Järngardet är exempel på några produkter som minimerar skadorna och skapar en slät, silkeslen utseende.

Previous:nothing Next:Hur vet man att kvinnor ägglossning

Relaterade artiklar


 • näringstillskott för Parkinsons
 • korrekt stående arbetsställning
 • sätt att testa nivåer graviditetshormonet
 • risker med influensa skott
 • lever med en bipolär hustru
 • hur man bättre dina chanser att bli gravid
 • problem med örat rör
 • hur man ansöker toriska linser
 • vad som orsakar höga nivåer av östrogen?
 • vad är orsakerna till episodiska kräkningar hos barn?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com