biverkningar av att gå ut p-piller

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-21
P-piller är läkemedel som tas dagligen av kvinnor för att förhindra graviditet. Genom att utnyttja kraften av hormoner såsom östrogen och gestagen, p-piller fungerar genom att förhindra ägglossning. Innan du sluta använda p-piller, är det viktigt att veta vilka biverkningar du kan uppleva.

Acne

Den hormonella ingredienserna i p-piller hjälpa till att kontrollera fet hud. Huden kan inte ha varit utsatt för skador när du använder preventivmedel. Får dock avbrytas användning av p-piller resultera i hudutslag och acne. Detta beror på en ökning i hudens oljeproduktion efter hormonnivåerna sänks.

Menstrual ändringar

Saknade menstruation cykler eller episoder av epokgörande blödning kan uppstå efter avslutad p-piller. Dessa effekter är ett resultat av menstruationscykeln anpassning till den minskade hormonnivåer. Cyklar kan återgå till pre-preventivmedel mönster efter p-piller är stoppad. Tidsperioden för menstruella reglering varierar bland kvinnor. I själva verket kan det ta kvinnor allt från sex månader till ett år vid normal perioder och ägglossning för att fortsätta.

Låg libido

Vissa kvinnor kanske har märkt en ökad sexlust när man tar p-piller. Minskad sexlust är en annan möjlig bieffekt av stoppa piller på grund av minskad hormonnivåer som reglerar sexlusten. Varaktigheten av denna effekt varierar, och påverkar inte alla kvinnor.

Depression

Depression är den vanligaste rapporterade biverkningen efter att gå ut p-piller. Förändringen i hormonerna som förs in i kroppen orsakar ökad ångest nivåer. Kvinnor klagar också av att vara lätt överväldigad av känslor, en ökad känsla av olycklighet och irritation. Dessa effekter varierar bland kvinnor, så det finns ingen definitiv varaktighet effekter.

Viktökning

En del kvinnor märker viktökning efter att de börjar ta p-piller. När man upphör att ta preventivmedel är dock denna vikt inte nödvändigtvis förlorat. Kvinnor har rapporterat att få ytterligare tyngd på grund av hormonella svängningar. Andra har gått ner i vikt eller märkt någon förändring efter avslutad p-piller. Därför har denna bieffekt inte enhetligt rapporterats av kvinnor.

Överväganden

Inte alla kvinnor upplever biverkningar efter avslutad användning av p-piller. De listade biverkningarna "duration och svårighetsgrad varierar mellan kvinnor, beroende på vilken typ av preventivmedel. Rådgör med en läkare om du upplever svåra fall av obehag efter avslutad p-piller.

Previous:nothing Next:magnesium och barn

Relaterade artiklar


 • perioder under klimakteriet
 • problem med örat rör
 • teorier om orsakerna till Alzheimers
 • mänskliga ögat fakta
 • hur man lär dina barn att undvika influensa
 • peri klimakteriet & viktökning
 • Hur påverkar koffein & nikotin sömnen?
 • nikotinberoende naturliga behandlingar
 • vad är betydelsen av skelettet till kroppen?
 • Damiana biverkningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com