dregling & språkutveckling

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-04-11
Bebisar utveckla sitt språk mycket snabbt under de första månaderna och åren i livet. De har också dregla, ibland i vad som kan tyckas enorma mängder. Föräldrar och vårdnadshavare kan referera till några enkla fakta för att avgöra om deras barns språkutveckling och dregling är både sammankopplade och normala

normalitet

Det belopp som en baby dreglar påverkas av flera faktorer, såsom möjlighet att kontrollera musklerna i mun, tunga och ansikte. Under de första månaderna efter födseln, dessa muskler är svaga. Tills dessa muskler är mer utvecklade, barn oundvikligen kommer att ha saliv rinna ner sina ansikten. Därför är några dreglande spädbarn helt normalt och inte en prediktor för lyckade eller misslyckade språkutveckling.

Tandsprickning

Spädbarn ofta dregla mer när de skär en tand, och även i månader före styckning av tand som det färdas uppåt i tandköttet. Detta beror på att de kan hålla sina munnar öppna för att undvika att trycka mot smärtsamma tandköttet, tuggar på fingrarna att själv trösta eller försöka anpassa sin tunga för att lindra känslor av uncomfortableness samband med den nya tanden i munnen. Men nya tänder gör det också för möjligheten att göra olika språkljud. Den ålder då barn börjar experimentera med ljud stavelse är 6 månader, vilket också är ungefär den tid då tänderna börjar komma i. Det kan därmed verka som om barnet har problem med språket eftersom dreglar medföljer nya ord, men i verkligheten barnet är dreglande eftersom det är obehagligt, inte för att det är att ha ett problem i kommunikationen.

Tal Fördröjning

Dregling hos spädbarn ibland kan signalera ett problem med oromotor (mun muskel) funktion. Ibland kan dessa dysfunktioner relaterar till andra sjukdomar som cerebral pares. Som en följd av bristen på muskelkontroll, är barnet inte kan hålla vätska i munnen. Samma muskler som håller saliv i munnen fungerar även i tal, så dregling kan vara en indikation på att barnet inte har muskelstyrkan att utveckla tal färdigheter normalt. Men om tal är försenad betyder det inte på något sätt att barnet inte kan förstå språket. Bebisar kan även förstå ord kan de inte säga.

Test

Om ditt barn inte verkar vara att utveckla ett ordförråd på den normala och är dregling i stora mängder är det bra att komma ihåg att en del barn är fullt kapabla att tal produktionen. De väljer att inte tala i ett tillstånd som kallas selektiv mutism. Du kan ha en professionell logoped testa dina barn att avgöra om problemet är fysiska eller beteendemässiga.

Behandling

Om ditt barn har ett fysiskt tillstånd som resulterar i dregling och saktade språkutveckling (e. G. , läpp-eller gomspalt), då ditt barns läkare eller logoped kan hjälpa ditt barn genom sjukgymnastik eller kirurgiska behandlingar som kan hjälpa. Om problemet är mer beteendet, uppmuntra ditt barn att tala mer genom att prata med dem ofta hemma, läsa och namngivning objekt. Du kan hantera de dreglande genom att hålla rapa dukar händig och ha din bebis ha en haklapp.

Previous:nothing Next:benkramper på natten i barn

Relaterade artiklar


 • vilka ämnen kan involveras i vätebindningar?
 • vad förutom cancer orsakar PSA-nivåer för att öka?
 • hur man återställer en klarblå Fertilitetsmonitor
 • Levaquin och ledsmärta
 • teori som förklarar färg konstans
 • effekten på kvinnor över 35 att sluta preventivmedel
 • utveckling av grovmotorik
 • hur man förebygger astma hos barn
 • missbruk hos barn
 • kroppslukt hos små barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com