genombrottsblödning orsaker

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-04-02

Orsaker

Enligt National Institutes of Health (NIH), med hormon-piller är den vanligaste orsaken till genombrottsblödningar ( BTB) eller spotting. Förhållandet mellan p-piller och BTB är inte helt klarlagt, men det förknippas med hormoner i piller, inte med din menscykel.

Genombrottsblödning, medan jobbig, är normalt inte ett tecken på ett allvarligt hälsoproblem.

hormonella preventivmedel

Användning av traditionella p-piller som orsakar reproduktionssystemet för att efterlikna en vanlig 28 -dagars cykel utgör en risk för genombrottsblödning. NIH säger att den kombinerade östrogen /progesteron piller i synnerhet har varit kopplade till onormal eller genombrottsblödning.

Andra hormon preventivmetoder, t. ex. preventivmedel implantat (levonorgestrel, Norplant) också kan orsaka genombrottsblödning . Implantaten släppa en stadig låg dos av gestagen levonorgestrel under fem år.

Preventivmedel injektioner som Depo-Provera (medroxyprogesteron) förbli effektivt under cirka 14 veckor. Genombrottsblödning kan förekomma under denna tid.

Seasonale Lybrel

Även genombrottsblödning är möjligt med något hormonellt preventivmedel, det är vanligare med längre livscykel p-piller såsom kombinationen läkemedel levonorgestrel-etinylestradiol (Seasonale). Kvinnor som tar Seasonale kommer menstruera ungefär var 12 veckor eller fyra gånger per år i stället för månadsvis.

Lybrel innehåller låga doser av både progesteron och ett östrogen. Den är avsedd att tas dagligen under ett år. På och av blödning är möjligt under de första månadernas användning. Mayo Clinic säger fyra av tio kvinnor kommer att fortsätta att få stänkblödning eller genombrottsblödning som kräver användning av bindor eller trosskydd.

Utlösare

Genombrottsblödning är mer sannolikt om du missar en dos av ditt p-piller eller börja ta en ny medicin (antibiotika) som kan hindra det inre arbetet i p-piller.

Kvinnor som insjuknar med diarré eller kräkningar kan få genombrottsblödning eftersom dessa symtom kan hindra ett korrekt upptag av den preventiva.

Outlook

Oregelbunden blödning orsakad av ett p-piller bör minska med tiden. När det gäller Seasonale kan det ta upp till ett år innan genombrottsblödning upphör. I sällsynta fall kan blödning fortsätta tills nästa gång du är schemalagda att menstruera. Det är inte ovanligt att få din nästa period efter en sträcka av genombrottsblödning.

Lösning

Om genombrottsblödning blir bestående eller ger ett tungt flöde, kan din läkare rekommendera en annan typ av preventivmedel.

NIH säger Minera (ett hormon preventivmedel enhet som placeras i livmodern) kan hjälpa kvinnor med menorraghia (onormalt kraftig eller förlängd menstruation), men genombrottsblödning och /eller stänkblödning är fortfarande möjligt.

Previous:nothing Next:prostataoperation & smärta

Relaterade artiklar


 • vad barnläkare göra
 • vad är orsakerna till darrningar i händerna på barn?
 • prostataoperation & smärta
 • hur man gör en resolution om att sluta röka
 • Vilka är fördelarna med god hjärthälsa?
 • doula tips för att starta arbete
 • vad förutom cancer orsakar PSA-nivåer för att öka?
 • hur man undviker bekämpningsmedel i dina barns kost
 • Hur påverkar koffein & nikotin sömnen?
 • spädbarn tarmproblem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com