hur lång tid tar en kräfta öm senast?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-13

Du behöver:
mild ansiktstvätt
(inte tvål!). kropp olja (hasselnöt, jojoba, sesam, sötmandel är bäst).
handfat eller dusch.
lite tid.

Enkel kräfta öm

Enkel Cankerskav är sår finns någon inne i munnen eller på läpparna. Dessa sår är alltid mindre än 1 cm i diameter. De är den vanligaste typen av kräfta öm och kan återkomma tre eller fyra gånger per år. Dessa sår behöver inte behandlas och försvinner på egen hand vanligen inom 4 till 7 dagar. Det viktiga att komma ihåg är att hålla sig borta från sura livsmedel och drycker. Detta inkluderar pastasåser och citrusfrukter. Dessa livsmedel kommer att irritera kräfta öm och få den att räcka längre än den normala veckan.

Complex Cankerskav

Complex Cankerskav är mindre vanliga än enkla Cankerskav. De är alltid större än 1 cm i diameter, även om de finns på samma ställen som en enkel kräfta öm. Dessa sår kan också uppstå oftare som en gång per månad verser de tre till fyra gånger per år av den enkla kräfta öm. Komplexa Cankerskav kommer också att gå iväg på egen hand utan behandling, men det kommer att ta mycket längre. Du kan förvänta dig det komplexa kräfta öm att stanna kvar i 2 till 3 veckor. Återigen kommer du vill göra din del att inte förvärra den komplexa kräfta öm. Får inte dricka eller äta något som är kryddig eller full av citrus juice. Var försiktig när du borstar tänderna som du inte penseln över kräfta öm. Se till att du swish din munvatten över kräfta öm att hålla den ren. Slutligen kommer du vill göra det bästa du kan för att behålla lugnet och inte bli stressad. Detta kan också förlänga den tid din kräfta öm kvar i munnen.

Kräfta öm Behandlingar

söker behandling för din kräfta öm om det är oerhört smärtsamt, eller om det bara varar längre än du vill. Det finns några over-the-counter produkter (se Resurser) som arbetar för att stoppa tillväxten av de bakterier som orsakar kräfta öm. Detta kan minska den tid det kräfta öm varar i flera dagar. Du kan också kontakta din läkare för receptbelagda mediciner styrka. Vissa läkare ordinera steroider för att minska inflammationen i kräfta öm så att det försvinner ett par dagar tidigare än vanligt.

Du bör också byta tandkräm Om tandkrämen innehåller en ingrediens som kallas natriumlaurilsulfat. Denna ingrediens har varit kända för att orsaka Cankerskav. Om du har en hög återkommande Cankerskav, detta är förmodligen anledningen.

Previous:nothing Next:define binjurarna

Relaterade artiklar


 • hypofystumör & graviditet
 • hemlagad get bröstmjölksersättning baby
 • tecken och symtom på sluta hormonella preventivmedel
 • hur man administrerar örondroppar till en baby
 • övning för fastare bröst
 • sätt att stoppa svettiga handflator
 • orsakerna till tonåriga självmord
 • stamceller behandling för cerebral pares
 • risk att bli en äggdonator
 • peri klimakteriet & viktökning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com