hur man behandlar en panna skada med ögonsvullnad

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-09
En frontalloben (pannan) skada kan vara livshotande om den inte behandlas ordentligt. En subdural hematom (inre svullnad) kring ett eller båda ögonen kan ange ytterligare svullnad under huden, och eventuellt utvidgas till att frontalloben i hjärnan. Behandla en panna skada med ögonsvullnad måste börja med att söka läkarvård omedelbart

omedelbart söka läkarvård för en Panna Skada


1.
Kontakta läkare och förklara ditt tillstånd. Lämna uppgifter om när och hur olyckan inträffat. Detalj några biverkningar du har upplevt som ett resultat av din skada, och särskilt nämna någon smärta, illamående eller kräkningar.
2.
Få akut medicinsk hjälp omedelbart om du upplever några tecken för allvarliga skallskador. Tecken på allvarlig skallskada inkluderar: elev förändringar, kramper, ansikts blåmärken eller svullnad, sår i hårbotten, svårigheter med dina sinnen, lukt, smak, hörsel eller syn. Ytterligare tecken kan inkludera: förlust av medvetandet, känslor av förvirring, trötthet, rastlöshet, förlust av motorik, huvudvärk, kräkningar eller illamående och stel nacke. Be en vän eller familjemedlem att köra dig till sjukhuset eller ringa 911. Kör inte själv till sjukhuset, som din skada kan förvärras och leda till att du förlorar medvetandet.
3.
Begär en X-ray anländer till sjukhus. Eftersom det finns svullnad, är det viktigt att veta källan till svullnad att säkerställa att det inte är en frontalloben skallfraktur. Om en röntgenbild visar inga tecken på fraktur, be om en datortomografi, som ser utöver en normal röntgen att lokalisera orsaken till inre svullnad. Om det finns en skallfraktur, eller fraktur i ögonhålan, en datortomografi kommer att upptäcka det.
4.
Följ läkarens råd när det gäller att söka behandling. Om din läkare inte känner din skada är allvarlig nog att motivera läkarvård, tillämpa en kylpåse till svullnad. Gör detta var 30 minuter, eller vid behov tills svullnaden har märkbart minskat. Använd Ibuprofen, som behövs, till varje fyra till sex timmar att minska svullnad och kontrollera smärta.
5.
Följa upp med en ögonläkare. om det finns skador på ögat. Om det inte finns någon ögonskada, bara den yttre, svullnad i uttaget, då en ögonläkare inte kan behövas. Följ råden från läkare som har behandlat din skada.

Tips och varningar


 • Få hjälp så fort som möjligt. Ju tidigare du kan behandlas, desto större är chansen att du kommer att återhämta sig från eventuella potentiellt livshotande omständigheter.
 • Om din skada är frisk, inte försöker att rengöra eller om såren. Om du blöder, håll en ren handduk på det drabbade området och använda tryck för att hålla handduken på plats, när du söker akutsjukvård. Försök aldrig att klä såret själv.


 • Previous:nothing Next:definiera skelettet

  Relaterade artiklar


 • giftfritt alternativ till Premarin grädde
 • hur man torkar ut en sinus som är överbelastad med slem
 • urartar muskelknutor under graviditeten
 • förebyggande hälsokontroller
 • sätt att testa vatten för renlighet
 • hur man köper narkotiska smärta medicin på nätet
 • tidig menopaus information
 • definiera puberteten
 • bruksanvisningen för silver antibiotika
 • vikten av en balanserad kost för barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com