hur man förebygger illamående när man tar mediciner

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-15
Ibland läkemedel är en nödvändighet och ta dem dagligen är avgörande för din hälsa. Mediciner kan vara allt från receptbelagda piller, vitaminer eller antibiotika våra kroppar behöver för att känna stark och frisk. Däremot kan vissa mediciner göra din magbesvär och skapa som illamående känsla av att du inte vill ta itu med. Här är några tips för att förebygga illamående när man tar mediciner. Med hjälp av dessa snabbt och enkelt knep, bör hjälpa dig att hitta medicin förbrukning lättare på magen
1.
Ta din medicin på en full mage. En tom mage kan skapa en äcklig känsla utan att ta mediciner. Lägg därtill en mage full av piller och du kan finna dig sjuk för en stor del av dagen. För att förhindra illamående när man tar mediciner, försöka sätta lite mat i magen som toast, en bagel, flingor, eller frukt. Att ha något konkret i magen innan du dricker mediciner bidrar till att minska känslan av illamående och magbesvär. Vissa läkemedel är hårt på magen och äta en liten måltid innan du tar något piller hjälper till att hålla magen lugn. Försök låta maten smälta lite innan medicinering konsumtion också, i minst 20 minuter om möjligt. Annars ta medicin halvvägs genom att äta att belägga piller med mat.
2.
Mediciner med ett fullt glas vatten eller mjölk. Använder vatten eller mjölk när du tar piller hjälper till att förhindra illamående eftersom du lägger en mer naturlig vätska i kroppen. Dricka pop, juice eller något kolsyrat och söta kan störa din mage när du tar medicin, särskilt om du har magproblem att börja med. Det faktiskt rekommenderar att du tar läkemedel med ett fullt glas vatten, men om du inte gillar smaken av vatten, mjölk bra för beläggning magen under medicinering konsumtion. Bara vara säker på att du inte är allergisk mjölk eller inte bli sjuk av att dricka mjölk normalt eller ditt kan hamna mer magbesvär. Mediciner och vitaminer tas med vatten absorberar lättare och ange ditt system på ett mer avslappnat takt. Det föreslås att om du väljer att ta mediciner med mjölk bör du dricka antingen lättmjölk eller 1% mjölk eftersom de är närmare konsistens av vatten än 2% eller helmjölk.
3.

ta mediciner på kvällen eller natten för att förhindra illamående. Ibland är magen mer sårbar på morgonen när första vakna. Tar läkemedel under denna tid kan öka sannolikheten för magbesvär. Om så är fallet, ta dina mediciner vid samma tid varje kväll, efter att ha ätit middag för att förhindra illamående och orolig mage. En del människor tenderar att bli sjukare på natten. Så det är inte heller antytt att ta mediciner precis innan säng heller. I så fall kanske du vill ta dina mediciner på eftermiddagen under lunchtid. Den tid de flesta människor tenderar att bli sjuk till deras magar är på morgonen före frukost eller arbete, och på natten innan sängen. Bestäm vilken tid är bättre för dig att ta medicin för att förhindra illamående. Du kanske upptäcker att eftermiddagen eller kvällen fungerar bäst för att lindra magbesvär.
4.
Några av de mediciner du tar kan faktiskt störa din mage. Om så är fallet, tala med din läkare om att byta mediciner eller få ett nytt recept för en anti-illamående medicin. Tala med din läkare om mediciner du tar och de du tror kan vara att du känner dig sjuk. Ibland som läkaren rekommenderar inte har något alternativ eller fungera bäst och din läkare vill kanske inte ändra dem. Om så är fallet, kan din läkare ordinera en anti-illamående medicin för att lindra magbesvär. Han kan också föreslå sätt att ta just den medicin som av sig själv, med en viss mat, eller vid en viss tid på dagen. Om du är osäker på vilken medicin som gör dig illamående, ta dem en i taget för att ta reda eller be din läkare hur du kan lista ut vilken medicin som upprör din mage. Han kommer att kunna slå upp medicinering information och föreslå något för dig.

Tips och varningar


 • Läs all information om mediciner du tar, så att du vet om det finns några interaktioner mellan någon av dem . . . du kan be din apotekare, läkare, eller leta upp denna information på nätet . . . se resurs listan nedan finns en länk till en bra artikel om detta också.
 • sluta aldrig att ta en medicin på egen hand utan att rådfråga en läkare först . . . medicineringen kan vara något du behöver eller vara farligt att hoppa ner i utan avvänjning.


 • Previous:nothing Next:hur man väljer en barnläkare

  Relaterade artiklar


 • gråtmild ögat hos människa
 • löss diagnos
 • passiv rökning och astma hos barn
 • sojamjölk allergiska symtom
 • tecken och symtom på diabetes hos barn
 • Vikten av kroppsställning
 • den bästa magnetisk terapi
 • Vilka är orsakerna till onormala blödningar?
 • vestibulära system aktiviteter
 • vad som väntar på en gyno tentamen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com