hur man identifierar rx droger

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-28
Receptbelagda läkemedel finns i alla storlekar, färger och former. Vad händer om du hittar ett piller du inte kan identifiera? År sedan skulle okända Rx läkemedel har svårt att identifiera utan att rådfråga en farmaceut, men idag finns det flera enkla att använda online-databaser för att hjälpa

Använda en online-databas


1.
flera webbplatser, inklusive Drugs. com, Rxlist. com och Healthline. com genomföra fri omfattande listor av receptbelagda läkemedel .
2.
På webbplatsen anger du förlagsnamnet. Titta på avtrycken-markerar stämplat i p-piller-som vanligen identifiera tillverkaren, läkemedel och /eller dosering. På en liten piller kan markeringarna vara mycket svårt att läsa. Och en del logotyp avtryck kan förväxlas eftersom de stiliserade bokstäverna gör det svårt att avgöra vad som är upp. Piller kan sättas på en eller båda sidor, och vissa är genomskärs av en djup linje för enkel och exakt kapning. Avtryck kan vara siffror, bokstäver, linjer, symboler eller en kombination. Vissa p-piller har ingen prägel, men det finns andra medel för identifikation. Fyll i så mycket information som möjligt i denna trycksak området.
3.
Ange färg. Pill färg är en viktig identifierare. Färg är ofta en kod som identifierar dosering. Identifiera färgkoden kan hjälpa dig att avgöra om det är din rätta doseringen.
4.
Ange formen. Valen är avlånga, runda, elliptiska, fyrkantigt, rektangulärt, tunnformad, trekantiga, U-formad, figur 8 (avlånga klämd i mitten), hjärtformade, njurformade, växel-formad, tecken-formad, eller med fem, sex, sju eller åtta sidor.
5.
in informationen, och jämföra beskrivning och bild resultat för läkemedlet du försöker identifiera.

tips och varningar


 • Om p-piller är märkta på båda sidor och du behöver inte hitta en match, prova att skriva avtrycken från en sida. Om du är osäker på formen eller färg-rosa och persika kan se väldigt lika-prova att söka utan den informationen. Webbplatser som hjälper dig att identifiera Rx droger bär ofta annan användbar information, t. ex. förteckningar över narkotika, interaktioner mediciner och biverkningar, och den senaste drogen nyheterna. Om du har namnet på namnet på läkemedlet och vill veta sitt syfte, kommer du att kunna hitta denna information på samma platser. Om allt annat misslyckas, konsultera en farmaceut.


 • Previous:nothing Next:strukturen i en mänsklig skalle

  Relaterade artiklar


 • kollaborativt lärande för barn med epilepsi
 • undervisning förebyggande av astma exacerbation hos barn
 • naturliga växtbaserade behandling för erektil dysfunktion
 • hur man kan förstå alternativet till livmoderhalscancer disk kirurgi
 • knappen bråck symtom
 • biverkningar av Depo-estradiol
 • Vad är livmodern fibroid cystor?
 • Var kan jag be en läkare en fråga?
 • orsakerna till utslag i underlivet
 • varicellavaccin biverkningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com