menstruation och colon irritabile

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-26
Menstruation kan definitivt ha en effekt på colon irritabile. IBS kan i sig vara obehagligt och smärtsamt nog, men förändringen i hormonnivåer under en kvinnas mens kan förvärra symtomen. Lyckligtvis finns det några sätt att kvinnor med IBS kan hantera symtomens svårighetsgrad de upplever

Menstruation

menstruation,. oftast hänvisas till som en period, är en del av kvinnans menstruationscykel. Under denna tid livmodern fodret skjul. Mensblod och livmoderslemhinnan passerar genom en liten öppning i livmoderhalsen och sedan ut ur kroppen via slidan. En menstruation kommer att pågå cirka tre till fem dagar, även om många kvinnor har perioder som är upp till sju eller åtta dagar långa.

Irritable Bowel Syndrome

Irritable bowel syndrome (IBS) är en mag sjukdom som kännetecknas av buksmärtor, kramper, uppkördhet, diarré och förstoppning. Även om det kan vara smärtsamt och stressande, är villkoret inte livshotande, och inte heller skada mag-tarmkanalen eller leda till en mer allvarlig sjukdom eller till och med cancer. Upp till 20 procent av alla vuxna lider av IBS, och det är mer vanligt förekommande hos kvinnor än hos män.
Det finns inget botemedel för IBS, men det kan hanteras genom stresshantering, en noggrann diet och medicinering.

Varför Menstruation Påverkar IBS

Irritable bowel syndrome kan förvärras under menstruationen på grund av den ökade mängden av progesteron som finns i kroppen. Progesteron utlöser uterin kramper, vilket också kan leda till kramper i mag-musklerna. En studie vid Universitetssjukhuset i South Manchester, Manchester England, 2001 och publicerad i tidskriften, Gut 2002, fann att menstruerande kvinnor med colon irritabile rapporterade mer magkramper, uppkördhet och rektal känslighet än menstruerande kvinnor som inte var drabbade med sjukdomen. Forskarna drog slutsatsen att könshormoner kan vara att skylla för den ökade symtom under denna del av menstruationscykeln.

Hur Menstruation Påverkar IBS

många kvinnliga som lider av IBS rapport tarm-vana förändringar under olika tider i deras menstruationscykeln. Kvinnor som är utsatta för mer förstoppning har ofta mer frekventa avföringar under menstruationen. Enligt IBS Research Update, nästan hälften av kvinnor med IBS lider av en ökning av IBS symptom under sina perioder. Symtom som ofta ökar under menstruationen är buksmärtor, gas och diarré.

Förhindra IBS förvärras under menstruationen

Avslappning kan buk varma förpackningar, fysisk aktivitet och även anti-depressiva hjälpa till att minska den obehagliga symtom på IBS, i synnerhet under menstruation, när de kan intensifieras. MotherNature. com rapporterar att William E. Whitehead, forskning professor i medicin vid University of North Carolina School of Medicine i Chapel Hill, rekommenderar användningen av antidepressiva läkemedel eftersom de lägre känslighet för smärta och också eftersom de minskar mängden av en tarm -avtalsslutande kemikalier i hjärnan.

Att hålla en diet som består av magert val av mat och små portioner kan också hålla tarmen irritation till ett minimum. Medicin som kväver tarm spasmer kan också användas. Slutligen, ge efter för lusten att vara en kräsen ätare. Om du vet att det finns vissa livsmedel som utlöser din IBS att starta upp, undvika dem. Vanliga irriterande att lider av IBS bör undvika omfatta alkohol, koffein, mejeriprodukter, kryddstark mat, rå frukt och grönsaker och till och med sorbitol, ett konstgjort sötningsmedel.

Previous:nothing Next:typer av utvecklingsstörning

Relaterade artiklar


 • diet för hyperthyroid patienter
 • Hur är förfallodagen för graviditet beräknas i människor?
 • knappen bråck symtom
 • hur snart att göra graviditetstest?
 • hår drogtest faq
 • gul ansvarsfrihet efter klimakteriet
 • polycystiskt ovariesyndrom risker
 • förebyggande av diabetes livsmedel
 • hur man svälja ett piller
 • Mirena IUD problem & symptom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com