navelsträngsblod lagring förfaranden

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-04-20
Vid tidpunkten för födelsen, när ett nyfött navelsträngen klipps, sladden och blodet inuti det är allmänt slängs. Detta blod innehåller stamceller, som senare kan differentiera till olika andra celler i kroppen och har använts för att bekämpa vissa sjukdomar, speciellt blodcancer som leukemi. Att kapitalisera på detta, navelsträngsblod banker samla in och lagra navelsträngsblod för antingen offentliga donation eller hämtning av nyfödda familj för senare transplantation. Navelsträngsblod registret är landets största familj navelsträngsblod bank.

Skälen för Banking navelsträngsblod

navelsträngsblod kan användas för att transplantera till det nyfödda barnet senare i livet, föräldrar eller syskon. Eftersom urvalet kommer från en släkt, är risken för avstötning mindre än från donation från en främling. Medan stamceller från navelsträngsblod används idag för att bekämpa olika sjukdomar, är deras sanna funktion och tillämpning fortfarande outforskade. Därför vissa familjer väljer att bank navelsträngsblod som en "försäkring" i fall avslöjar flera användningar en dag. Födelse är den enda tidpunkt då stamceller från navelsträngsblod kan skördas.

Kostnad

navelsträngsblod som samlas in av en privat familj navelsträngsblod bank är reserverad för familjens bruk och kommer inte att distribueras till någon annan utan tillstånd. Inställning och bearbetning avgifter är i allmänhet ett par tusen dollar, med ett årligt underhåll avgift på några hundra dollar eller mindre. Det kostar inget att donera navelsträngsblod till en offentlig navelsträngsblod bank, som skingrar stamceller till någon som behöver den och är en match, ungefär som en offentlig helblod bank. Men det är få sjukhus samla in prover navelsträngsblod för donation till en offentlig bank, och givare kan avvisas på grund av familjens historia och andra hälsofrågor. Offentliga sladd bankerna tar ut avgifter typiskt mottagaren tiotusentals dollar för transplantation om lämplig matchning hittas.

Collection

När en blivande modern register för att få sitt barns navelsträngsblod som samlats in av en familj navelsträngsblod bank, hon skickas en samling kit som måste föras till sjukhuset vid leverans. (Sterilt kit finns tillgängliga för användning i kejsarsnitt. ) Insamling utförs av vårdgivaren som levererar barnet. Efter att navelsträngen kläms fast och skär, som i normal förlossning, samlas blodet med spruta eller blodpåsar. Det finns ingen smärta eller obehag för mor eller barn, och det finns ingen förändring av den normala leveranstiden förfarande, utom i navelsträngen inte kastas efter det skära tills blodet samlas in. Vid ett kejsarsnitt kan läkaren föda fram moderkakan till en steril bricka och samla in blod från fostrets sida av moderkakan, som ger liknande resultat och mängden blod som från en vaginal förlossning.

Frakt

Det är viktigt att navelsträngsblod lagringsanläggningen emot provet inom 24 till 36 timmar efter provtagning. Privata navelsträngsblod banker har frakt och kurir protokoll på plats där modern eller en medlem av vård team samtal ett telefonnummer efter samlingen, och urvalet hämtas direkt från sjukhuset rummet. Blodprover ska förvaras i rumstemperatur tills pickup, aldrig kyld, fryst eller utsättas för extrem hetta som i bakluckan på en bil.

Lagring

Blodprov är individuellt kodade och märkning och förvaras i flytande kväve. Prover lagras på detta sätt har med framgång använts 15 år senare med några negativa effekter på lönsamhet, och forskning tyder på att navelsträngsblod kan sparas på detta sätt på obestämd tid utan skadeverkningar.

Previous:nothing Next:hur du tar bort långlivade nits

Relaterade artiklar


 • 10 sätt att hålla ditt hjärta friskt
 • hur man skär kostnader om receptbelagda läkemedel
 • bristningar & behandlingar
 • tidig menopaus information
 • tonårsgraviditeter problem
 • tidig debut av menstruationscykeln
 • hur man kan bli av vatten i örat snabbt
 • utveckling av grovmotorik
 • hur man tar hand om din glasögon
 • hur de ska hålla skyddad från H1N1
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com