om MRI medicinska procedurer

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-30
Magnetic Resonance Imaging (MRI) är en teknik som använder ett magnetfält och radiovågor för att skapa bilder av insidan av kroppen. En patient placeras på en säng och infogas i en stor magnetisk rör. Ett starkt magnetfält anpassar vattenmolekyler i kroppen och radiovågor få dem att producera en signal som kan konverteras till en bild

Funktion

MR används för att upptäcka problem i organ, vävnader och skelett i kroppen, enligt Mayo Clinic. MRT kan vara ett användbart verktyg för att upptäcka tumörer, aneurysm, hjärtbesvär, ledbesvär, ben infektioner, cancer och andra avvikelser i olika delar av kroppen.

Förfarande

Under en MRI, ligger en person fortfarande inne maskinen. Kontrast vätskor ibland sprutas in i venerna för att producera en tydligare resultat. Ljud kan höras som maskinen omger patienten med ett starkt magnetfält och styr radiovågor på kroppen. En MRI teknikern övervakar patienten från ett annat rum, och de kommunicerar via mikrofoner. Proceduren tar normalt ca en timme, enligt Mayo Clinic.

Betydelse

MRT är ett säkert och smärtfritt sätt att få en korrekt, utförlig rapport om problem i kroppen. Det kan eliminera behovet av kirurgi för att diagnostisera ett villkor. När operation behövs för att korrigera en avvikelse, kan MRT vara ett användas för att ge läkare information för att bättre planera förfarandet.

Överväganden

MRT är inte ett alternativ för vissa människor med metallföremål inuti kroppen. Pacemakers, kula fragment, kemoterapi och insulinpumpar, konstgjorda hjärtklaffar och andra föremål kan rubbas av magneten. Proteser och andra metallföremål kan snedvrida bilder. Andra prov kan vara mer passande under graviditet eftersom det är oklart hur MR påverkar ett foster. I vissa fall kan klaustrofobiska patienter välja en öppen MR, som inte är fullständigt omsluten. Om öppna MRT inte är möjligt, kan lugnande medel vara ett alternativ.

Varning

Ta inte smycken, kreditkort eller hörapparater in i rummet där MR sker, eftersom de kan skadas av magneten. Metall-och elektroniska föremål kan störa skanna och är inte tillåtna i rummet. Tala om för MRT teknikern om du har några sjukdomar. Njur-eller leversjukdom kan göra användningen av kontrasten färgämne omöjligt.

Previous:nothing Next:hem åtgärda löss behandling

Relaterade artiklar


 • hur man kan undvika att få svininfluensan
 • etiskt beslutsfattande för hospicevård
 • kan jag bli gravid två dagar före min tid?
 • hur man uppnår bättre sömn under graviditeten
 • tecken på tidig graviditet och missfall
 • kan du bli gravid den första dagen av din mens?
 • Hur du ser att din syrehalten är låg?
 • inte nyquil innehåller alkohol?
 • testosteron för hypogonadism
 • Vilka är fördelarna med kakaosmör?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com