prostataoperation & smärta

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-02
Det finns många anledningar till att du kan behöva prostataoperation, inklusive en förstorad prostata eller prostatacancer. Även om du kan vara nervös om prostata operation på grund av de smärtsamma biverkningar är det viktigt att komma ihåg att de flesta smärtan är minimal. Dessutom kan din läkare erbjuda lindring genom receptbelagda läkemedel

The Prostate

din prostata är liten körtel som finns i mäns stöd i reproduktion. Den sitter vid öppnandet av det manliga urinröret och utsöndrar en näring som innehåller vätska under utlösning. Denna vätska blandas med sperma och hjälper dem att överleva längre i slidan. Även om prostatakörteln är närvarande vid födseln hos män, inte utveckla det inte förrän puberteten. Den produktion av manliga hormoner som testosteron gör att prostatakörteln att fortsätta växa fram till ca 20 års ålder. Efter 40 börjar prostatakörteln att växa igen, sätta dig i riskzonen för infektioner, prostatacancer eller en förstorad prostata.

Prostata Pain Symptom

Många prostatabesvär har smärtsymtom. Förstorad prostata kan orsaka urinvägsinfektion och göra urinering smärtsam. Smärtsam urinering är också ett tecken på prostatit eller en prostata infektion. Prostata infektioner kan orsaka smärta och brännande under utlösningar. I vissa fall kan smärta i nedre ryggen eller bäckenet visar också en prostata problem, såsom prostatacancer. Medan smärta är aldrig kul, dessa smärtsamma symtom är faktiskt bra att i den mån de sporre ett lidande för att få korrekt diagnos och behandling. Du kan inte se din prostata och så det är svårt att säga om det är inflammerad, svullen eller knölig. Smärtsamma symtom är ofta vad gör du söker behandling.

prostata biopsi Pain

En prostata är biopsi en typ av prostataoperation där en vårdgivare, vanligtvis en proctologist hört om dina symtom, tar bort delar av prostatavävnad att testa för cancer. En prostata kräver biopsi anestesi och sedering, men du kommer vara vaken under förfarandet. Smärta är minimal. Du kan känna ett litet sting när du injiceras med bedövning eller lugnande medel. Du kan också känna tråkig tryck som läkaren in föremål eller fingrar i anus och penis. Den mest smärta är från antingen snittet eller biopsi nålar används för att samla vävnad. Uppföljning smärta är sällsynt, men mild om den ändå förekommer. Din operatör kan tyda på en over-the-counter smärtstillande.

Smärta från Laser prostataoperation

En annan typ av prostataoperation kallas laser prostataoperation. Den utförs för att behandla symtomen av en förstorad prostata genom att ta bort vävnad som blockerar urinflödet. Det finns flera typer av lasrar och metoderna för denna typ av operation, beroende på storlek och läge prostataförstoring. Detta förfarande är minimalt invasiv men du kommer att få någon typ av anestesi. Det finns ingen smärta under förfarandet, men du kan vara öm i ett par veckor efter. De flesta patienter kommer att få ett recept på smärtstillande medel för de första dagarna.

Prostatektomi Smärta

En prostatektomi är avlägsnande av hela eller delar av prostatan för att lindra symtomen av en förstorad prostata eller ta bort cancerceller. Det finns flera typer av prostatektomi, inklusive transuretral prostatektomi, perineal prostatektomi och blygd prostatektomi. Vilken typ av operation beror på om kirurgen går in via urinröret, mellangården eller nedre delen av buken. Du kommer inte känna smärta under operationen eftersom du kommer att bedövas men efteråt kommer det att finnas viss smärta som snitt läka. Din kirurg eller primärvårdsläkare kommer att förskriva receptbelagda smärtstillande medel och rekommenderar att du använder värme eller is terapi, beroende på vilket som fungerar bäst för dig. Du kommer också att läggas på sängen vila på grund av intensiv aktivitet kan vara smärtsamma. Urinering och tarmrörelser kan vara smärtsamt också.

Previous:nothing Next:bilbarnstol ihåg lista

Relaterade artiklar


 • bröst knopp utveckling tecken
 • Vilka är de fysiologiska effekterna av drogmissbruk?
 • hur man hittar en husläkare
 • ryggsmärta hos barn
 • vad är orsakerna till episodiska kräkningar hos barn?
 • Vad är levande löss ägg?
 • hur man får läkaren att lyssna
 • farorna vid moderns blod är Rh-negativ
 • Medicare riktlinjer
 • hälsoeffekter av flerbarnsfödsel bebisar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com