sätt att hålla sig frisk

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-26
Hälsofrågor har blivit en miljard dollar industri med böcker, band, kosttillskott och utrustning alla inriktade mot att göra folk friskare. Enligt Federal Citizen Information Center, "Forskning har visat att många sjukdomar --- som diabetes, hjärtsjukdomar och högt blodtryck --- kan förhindras eller kontrolleras genom att äta rätt. " Det finns många saker en människa kan göra för att förbättra eller bibehålla hälsa

äta en balanserad kost

Kroppen kräver många näringsämnen som den får från mat. För att bibehålla hälsa, måste en person proteiner, fetter och kolhydrater. Men försök att begränsa mängden fett och kolesterol du äter. Dricka mycket vätska varje dag är också viktigt. Försök att dricka minst 64 gram vätskor dagligen. Fiber är också viktigt för kosten. Enligt Mayo Clinic, måste en person 20-35 gram fiber varje dag. Fiber-rika livsmedel innehålla mörkgröna grönsaker, citrusfrukter och fullkornsprodukter. Dessa livsmedel är en utmärkt källa av vitaminer och mineraler.

Motion och gå ner i vikt

Fysisk aktivitet får hjärtat pumpar, vilket stärker det kardiovaskulära systemet. Motion toner musklerna och gör kroppen mer böjlig. Genom att utöva du förlorar också vikt genom att bränna fett. Den federala Citizen Information Center uppger att "Forskning visar att fysisk aktivitet kan förhindra åtminstone sex olika sjukdomar. Hjärtsjukdomar, högt blodtryck, fetma (övervikt), diabetes, benskörhet och psykiska sjukdomar, som depression" Fetma bidrar också till många sjukdomar. Bränna överflödigt fett är viktigt eftersom kroppen använder fettdepåer för att lagra gifter. Ju mer gifter i kroppen mer mottaglig en person är att olika medicinska tillstånd, enligt många läkare. Ett viktminskningsprogram kommer i många former så det är bäst att rådgöra med en läkare särskilt om du har hälsoproblem och inte har tränat på år. Många studier tyder på att du tränar ca 30 minuter på de flesta dagar. Rask promenad är lika gynnsamt som jogging, rapporterar den federala Citizen Information Center. Motion hjälper också till att minska stress och avslappnande på kroppen.

Har goda livsstilsvanor

Det finns vissa levnadsvanor som hindrar hälsa. Röka cigaretter, använda droger och alkohol alltför finns några val människor gör som kan försämra hälsan. Dessa aktiviteter är tänkt att orsaka en myriad av sjukdomar. Om du inte vill ge upp dessa aktiviteter, åtminstone göra dem med måtta. Sexuellt överförbara sjukdomar (STD) är ett annat sätt att äventyra hälsan. Genom att använda säker sex metoder, minskar du kraftigt risken för att få herpes, aids /hiv och klamydia, bland andra sjukdomar. Andra sätt att hålla sig frisk ingår att förebygga olyckor som faller, med hjälp av rökdetektorer och solskyddsmedel.

Previous:nothing Next:tidig menopaus och huvudvärk

Relaterade artiklar


 • hur man kan undvika att bli sjuk den här influensasäsongen
 • orsaken till tuberkulos
 • vita hår på barn
 • effekter av dopamin
 • tecken och symtom på binjuren högt blodtryck
 • Mirena biverkningar: viktökning
 • naturlig smärtlindring under förlossningen
 • Rohypnol biverkningar
 • hur man får stor abs av stål snabbt
 • hur man ska behandla återkommande vaginos
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com