stamceller behandling för cerebral pares

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-04-08
Cerebral pares drabbar ett barns förmåga att samordna muskelrörelser. Enligt Mayo Clinic, är två till fyra av 1000 barn som föds med detta villkor i USA och Europa. För tidigt och låg födelsevikt spädbarn som löper högst risk. Cerebral pares, som är en skada i hjärnan, inträffar medan barnet är i livmodern och kan orsakas av infektioner, mutationer gen eller brist på syre. För närvarande stamceller behandling är i klinisk fas, och kan ge fler alternativ för patienter med cerebral pares i framtiden.

Så fungerar det

På Tiantan Puhua Neurokirurgiska Hospital i Peking, stamceller behandling har använts i en ungersk cerebral pares patient. Under denna behandling var 19-årig man injicerade med stamceller i ryggmärgen, som skickas ut till hjärnan. Resultaten av detta ärende var imponerande, enligt CerebralPalsy. org.

Resultat

Patienter som får denna behandling kan märka förbättringar i deras fysiska förmåga, såsom förbättrad promenader och bättre öga fokus. Förmågan att skriva och simma på egen hand kan också vara möjligt med denna stamceller behandling.

Enligt Dr James Carroll, chef för pediatrisk neurologi och co-utredare i cerebral pares stamceller studier, de unga kan vara den största mottagaren av denna teknik. De är dock fortfarande att utforska hur många stamceller måste kunna implanteras för maximal nytta. För närvarande stamceller behandling för cerebral pares tas fram för ytterligare prover. Den tid det tar innan denna behandling är allmänt tillgänglig kommer att bero på resultaten av ytterligare prover och hur snabbt FDA godkänner förfarandet för utbredd användning. Om du är intresserad av att delta i kliniska prövningar, tala med din läkare.

Hantera Cerebral pares

Vid behandling av cerebral pares, är det viktigt att främja ditt barns känsla av oberoende. Även om det är mer effektivt för dig att göra något för ditt barn, stå tillbaka och låta ditt barn att slutföra uppgiften. Detta kommer att uppmuntra sin självständighet. Också ansluta lokala cerebral pares grupper att få stöd. Kontakta Förenade Cerebral pares grupp (se Resurser) för att hitta grupper i ditt område.

Previous:nothing Next:hur lång tid tar det hjärnhinneinflammation vaccination sista?

Relaterade artiklar


 • graviditet efter bröstcancerbehandling
 • kroppslukt orsaker
 • iberogast biverkningar
 • livmodercancer riskfaktorer
 • hur man hjälper barn att sova bättre
 • ryggsmärta hos barn
 • bilbälte säkerheten när man är gravid
 • effekterna av rökning till gravida kvinnor
 • rör för öroninfektioner
 • alkohol, tobak och andra förebyggande
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com