vilken mat hjälper dig att få längre?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-04-24
Auxology är studiet av mänskliga höjd. En individs höjd bestäms av genetik, allmänna hälsa, kost, hormoner och miljöförhållanden. En mänsklig tillväxt period minskar successivt efter puberteten. När en person har nått full höjd, finns det inte mycket som kan göras för att ändra det. Vissa genetiska sjukdomar såsom hormon dvärgväxt använda behandlingar för att lägga inches, men detta är inte gjort i den allmänna befolkningen. Det finns åtgärder som kan vidtas för att säkerställa en individ når sin fulla längd potential, men man kan inte enbart förlita sig på ett område att växa sig starka.

livsmedel rika på kalcium

Kalcium behövs för att växa sig starka ben. Kalcium är bättre används av kroppen i kombination med motion. Viktbärande övningar såsom gå i trappor, lyfta vikter, gå eller jogga med vikter, eller dansa, är övningar som främjar benstyrkan. Enligt Women's Health, "Viktbärande övningar är övningar tvingar musklerna att arbeta mot tyngdkraften eller arbetar mot ett visst motstånd. Benen få styrka när en kraft läggs och låter benen att absorbera mer kalcium. "Vissa källor för kalcium är mjölk, ost, bladgrönsaker, och sardiner.

Mat rik på vitamin A

Ben hälsa kan ökat och stärkts genom säkerställandet av kroppen har viktiga vitaminer och mineraler Ibland kan det bli för mycket av det goda -. för mycket A-vitamin kan vara giftiga del mat rik på vitamin A är lever, äggula, råa morötter, röd klocka. paprika, spenat, mangold, rova greener, havregryn och aprikoser. Vitamin A finns som vitamintillskott.

Mat rik på vitamin D

D-vitamin förebygger Rakit och uppmuntrar starkt skelett. Vissa livsmedel rika på vitamin D är lever, nötkött, fisk, ost, mjölk, andra dagbok, fiskleverolja och ägg. Vitamin D finns som vitamintillskott.

Livsmedel rikt på protein

Protein är nödvändigt för hälsosam vikt underhåll, reparation av kroppens vävnader och producera energi. Vissa livsmedel rika på protein är mest kött, inklusive fjäderfä, nötkött, fisk, fläsk, skaldjur och mejeriprodukter.

livsmedel rika på zink

Zink främjar normal tillväxt och immunförsvar styrka i kroppen. Vissa livsmedel rika på zink är ostron, bönor, havregryn, fläsk, kyckling, nötter, frön och lever. Zink finns som kosttillskott.

Previous:nothing Next:kalori guide och motion rutin

Relaterade artiklar


 • normal vilopuls för män
 • smärtlindring för gravida
 • sätt att testa nivåer graviditetshormonet
 • löss diagnos
 • oral munsårsbehandling
 • hur man väljer ett reningsverk astma luft för djuravfällningar
 • Vilka är riskerna med passiv rökning?
 • Hur snabbt lägger löss ägg?
 • hur man kan hjälpa en familjemedlem med hemorrojder
 • bilbarnstol ihåg lista
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com