vit avföring hos människa

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-04-14
Human avföring kan visas i olika färger, beroende på vad du har ätit, vilka mediciner du har tagit och vilka, om några, underliggande hygienkrav föreligger. Idealfallet är avföring brun färg. Pallen får sin bruna färg från galla vätskor som utsöndras av den friska levern. När pallen är vit kan det indikera leverproblem eller närvaron av en tarmvred som begränsar gallflöde

Du behöver:.
Mild ansiktstvätt
(inte tvål!). kropp olja (hasselnöt, jojoba, sesam, sötmandel är bäst).
handfat eller dusch.
lite tid.

Vad är Bile?

Galla även kallad "galla salt" eftersom den innehåller små mängder av kalium och natrium, som är de viktigaste komponenterna i människokroppen salter. Bile är en mag vätska som kommer från levern, enligt US National Library of Medicine, och lagras i gallblåsan under vila. Bile består av mestadels kolesterol och "bilirubin," en blandning av gamla röda blodkroppar bryts ned i levern.

Leverproblem

HBV virus är ansvarig för en leversjukdom som kallas hepatit B. Sjukdomen överförs genom kroppsvätskor, blod och smittade intravenösa nålar. Sjukdomen kan också överföras från mor till barn. Jackson Siegelbaum Gastroenterology i Pennsylvania visar att Hepatit B kan leda till buksmärtor, gulsot, magproblem och vit avföring.

Gallvägsutforskaren Blockering

gallsten, tumörer eller cystor kan blockera gallgången och pallar låta vara vit färg. Merck förklarar att gallsten är den vanligaste orsaken till blockeringar av gallgången. Kolecystit är den term som läkare använder för att beskriva blockering av "cystisk kanalen" av en gallsten. Den cystisk kanalen är ansvarig för att transportera galla från gallblåsan. När det finns denna typ av hinder, verkar pall vit eftersom det är berövas galla färgämnen.

Aluminiumhydroxid

Aluminium (Al) är en naturligt förekommande element, enligt Drugs. com. Aluminium har en annan form som är känd som "aluminiumhydroxid," salt versionen av aluminium. Aluminiumhydroxid är vanligt förekommande i antacida och har en tendens att vända pall vit, speciellt med långvarig användning.

Barium Lavemang

En barium lavemang orsakar ofta vit avföring. Barium är ett diagnostiskt hjälpmedel som används i röntgen för att diagnostisera avvikelser i tjocktarmen och ändtarmen. Cancer. net förklarar att barium injiceras i kolon med toppen av ett lavemang flaska. Den barium lavemang ökar tjocktarmen och ändtarmen i ett X-ray, vända dem ljust vitt.

Varning

En vit pall kan tyda på allvarliga akuta medicinska problem. Var noga med att rådgöra med din läkare.

Previous:nothing Next:öga floaters orsaka

Relaterade artiklar


 • malignt melanom hos barn
 • smittsamma och icke smittsamma sjukdomar
 • alternativ till total knäledsplastik
 • låg kortisol symtom
 • Varför har jag oregelbunden mens?
 • kan soja orsaka förstoppning?
 • hur man ansöker toriska linser
 • testosteron för hypogonadism
 • varicellavaccin biverkningar
 • biverkningar efter avslutad p-piller
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com