CPAP & sinus smärta

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-06
Med hjälp av en CPAP kan ha positiva och negativa effekter på individer som måste använda dem. CPAPs är för människor som lider av sömnapné och andra typer av andningsproblem. Använda en CPAP kan hjälpa patienter andas normalt, men maskinen kan också orsaka sinus smärta för dem som använder dem

Syfte CPAP Syftet med CPAP är att förse dig med en oavbruten tillförsel av luft. Luft som har komprimerats rinner genom rören och in i en mask som bärs över munnen och näsan, eller bara näsan. Lufttrycket flyter genom CPAP håller dina luftvägar blir blockerade medan du sover, men samma lufttrycket är också att tvingas in hela näshålan.

Bihålesmärtan

Sinus smärta orsakas av det konstanta flödet av luft i din näshålan. Luften torkar ut bihålorna och kan orsaka nästäppa, ont i öronen, sinus huvudvärk och problem med ögonen är för torra. Det finns inget sätt att direkt där luften går när det kommer från en CPAP, men det finns saker du kan göra för att lindra eller stoppa bihålesmärtan andra än inte bär din CPAP alls.

Luftfuktare

Luftfuktare kan lindra smärtan i bihålorna orsakade genom att bära en CPAP. Men dessa luftfuktare är inte samma sort som du skulle köpa för att lindra torra luften i ditt hem. En CPAP luftfuktare ger uppvärmd eller kall fuktig luft och bihålorna. Det finns tre typer av CPAP luftfuktare: de som byggts in på ditt CPAP-maskin, de som fäster vid en CPAP utformat för att rymma en luftfuktare, och de som ansluter till CPAP genom en slang. Den typ du använder är baserat på dina personliga preferenser och individuella behov.

nässpray

Nässprayer kan också bidra till att minska de negativa effekterna av att använda CPAP maskinen. Med hjälp av en nässpray kan lindra den torrhet eller överbelastning i bihålorna som orsakar din sinus smärta. Nässprayer kan arbeta på två sätt: minska torrhet i näsan genom att ge fukt och minska eller eliminera nästäppa som också kan orsakas av en CPAP maskin

Oral Vitvaror

tandläkarutrustning kan ta över platsen för en CPAP. maskinen om den används för sömnapné. En tandläkare enheten passar i munnen istället för över den, helt ersätter CPAP. Dessa enheter ger samma resultat som bär en CPAP. De hindrar din luftvägarna blir blockerad medan du sover utan negativa effekter. En tandläkare som specialiserat sig på sömnapné kan hjälpa dig att avgöra om en tand enheten kommer att fungera för dig. Sluta inte bär din CPAP tills du har sett din läkare och få ett annat sätt att ersätta den.

Previous:nothing Next:kiropraktisk behandling vid fibromyalgi för nerverna i korsbenet

Relaterade artiklar


 • hur man korrekt identifiera piller
 • icke typiska klimakteriet symtom
 • Varför är det viktigt att ha en balanserad kost?
 • ablation & tidig menopaus
 • biverkningar av rifafour piller
 • problem med alkoholmissbruk
 • Vad händer om jag har nits, men inga löss?
 • vad är urin förtryck?
 • lågdos naltrexon biverkningar
 • läkemedel som kan orsaka vätskeansamling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com