Trichotillomani hos barn

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-14
Trichotillomani är en ångest sjukdom som kännetecknas av överdriven dra ut av ens eget hår, till den grad märkbar håravfall. Människor med Trichotillomani dra hår från hela kroppen, även om de vanligaste områdena är från hårbotten, ögonbryn och ögonfransar.

Sjukdomen identifierades först på 1880-talet av den franske hudläkare Francois Hallopeau, som hade en patient som drog ut alla hans kroppsbehåring. Namnet kommer från det grekiska termer för hår (Trich), dra (Tillo) och sjuklig impuls (mani).

Thrichotillomania börjar ofta i barndomen eller tonåren. Koreanska hudläkare Chull-Wan IHM, MD, skriver att sjukdom inträffar sju gånger oftare hos barn än hos vuxna, med toppen debutåldern mellan åldrarna 4 och 17

kliniska kriterierna för Trichotillomani

DSM-IV-TR, diagnostikhandboken för psykiatriker, beskriver följande kriterier för trichotillomania, som är klassificerat som en impuls-kontroll sjukdom:

(1) återkommande dra ut av ens hår, vilket resulterar i märkbar
(2) en ökande känsla av spänning omedelbart innan du drar ut håret eller när du försöker att motstå />

och />

Vissa forskare tror att dessa kriterier är för smala, och att inte alla människor som tvångsmässigt drar sitt hår rapport spänningen och lättnad fångas i dessa kriterier. En studie 1991 (av Christensen och kollegor) fann att endast 0,6 procent av college student provet (2. 579 elever) mötte full kriterier för trichotillomania, men 2. 5 procent uppfyllt kriterierna när kraven var utvidgas till att omfatta dem som gjorde rapporten prepulling spänning eller postpulling lättnad.

Denna distinktion är särskilt viktigt hos barn och ungdomar, som kanske inte har självinsikt att redovisa dessa . psykiska symptom

Kathleen Trainor, Psy. D. , en pediatrisk psykolog vid Massachusetts General Hospital i Boston, skriver i American Journal of Psychiatry från hennes erfarenhet av att arbeta med unga patienter med trichotillomania: "Visst, individer med Trichotillomani kan dra sitt hår när de är oroliga, men de drar oftast mer ofta när de är i ett tillstånd av avslappning. Dra i håret för dem är ett självständigt lugnande beteende, inte olikt tummen suger, som blir stadigvarande. "

Diagnos hos barn

Trichotillomani hos barn är ibland klassificeras som en kortfristig vana av hår-dra. Längre sikt, noggrann övervakning är viktigt att avgöra om beteendet är mer allvarligt. Om håret-pulling varar flera månader, kan det uppfyller kriterierna för trichotillomania.

Adolescent debut trichotillomania är ofta ett tecken på att den enskilde också lider av svårare psykopatologi, såsom andra impulskontroll störningar eller tvångssyndrom.

Det är viktigt att göra en omfattande tentamen vid utvärderingen barn eller tonåringar, för att utesluta eventuella samarbete som förekommer villkor-såsom en ångest eller förstämningssyndrom-som kan bidra till beteendet, och därmed teckningsoption olika behandling.

Betydelsen av trichotillomania hos barn

Trichotillomani kan orsaka verklig nöd på barn och ungdomar och kan hindra barnets deltagande i typiska sociala eller akademiska uppgifter.

denna ångest kommer delvis på grund av att barn ser märkbart annorlunda där saknade päls, och eftersom vanan verkar konstigt och avtändande för jämnåriga. Enligt en guide för kliniker som produceras av Scientific Advisory Board i Trichotillomani Learning Center, är den unge ofta generad av vanan och den inbördes smädar som åtföljer den, och även förlorar tid att hår-dra som kunde användas umgås eller studera .

Familj ångest kan också uppstå, eftersom föräldrarna inte vet hur man hjälpa sina barn att stoppa hår-dra. Föräldrarna kan känna att beteendet är under deras barns medveten kontroll, och kan bli frustrerade när barnen förnekar beteendet helt eller göra små eller inga framsteg för att minska beteendet.

Behandling av trichotillomania hos unga människor

Trainor, psykologen från Massachusetts General Hospital, rapporterar att kognitiv beteendeterapi (KBT) har visat sig effektiv i behandlingen trichotillomania hos unga patienter. Hon tillägger att medicinering, oftast en selektiv serotoninåterupptagshämmare (SSRI), kan vara ett nyttigt tillägg om patientens hår-dra orsakas av en underliggande stämning eller ångest. Men som nämnts ovan, rapporterar hon att många av hennes patienter engagera sig i tvångsmässiga hår-dra i avsaknad av en stämning eller ångest. För dessa patienter, Trainor skriver, medicinering visar ofta ingen effekt.

Kursen av KBT tåg av barn eller tonåringar att vända sitt hår-dra vana, och kräver föräldraengagemang. Behandlingen är "mycket hårt arbete för patienten", Trainor skriver, eftersom hår-dra är en inrotad vana och en som ofta hjälper patienten att må bra.

Familjens roll i behandling

familjens inblandning är vanligtvis en integrerad del av framgångsrik behandling för barn och ungdomar med trichotillomania. Med yngre barn kan föräldrar behöva direkt övervaka beteendeterapi och förändringar.

Familj disharmoni-oavsett om det öppet är relaterad till hår-dra-kan bidra till eller förvärra stress och svårighetsgraden av trichotillomania. Således familjer kanske också vill engagera sig i familjeterapi för att lösa några av dessa frågor, lätta vägen för den unges återhämtning.

(Http://www. trich. org/dnld/Child_Clinicians_Guide_v08. pdf )

Previous:nothing Next:albuterol nebulisatorn biverkningar

Relaterade artiklar


 • Vilka är metoderna för födelsekontroll i andra länder?
 • Trichotillomani hos barn
 • människokroppen system fakta
 • hur man övning med betablockerare
 • hur man dödar löss utan att göra ett köp
 • Hur påverkar koffein & nikotin sömnen?
 • Hur du använder sluta röka verktyg
 • hur man skall utöva bebisen säkert
 • magnesium för klimakteriet
 • mediciner för behandling av lymfödem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com