Vad är generiska läkemedel?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-09
Generiska läkemedel är kopior av märkes-läkemedel som innehåller samma aktiva ingredienser och anses vara lika säker som varumärket för att behandla samma villkor. Generics, som säljs med deras kemiska namn, har samma styrka, tas på samma sätt och arbeta på samma sätt som varumärket, enligt amerikanska Food and Drug Administration. Den stora skillnaden är att generiska läkemedel kostar mindre. De kan spara konsumenter 30 procent till 80 procent, enligt Generic Pharmaceutical Association.

Kostnad för generiska läkemedel

Generics visas när läkemedel som har funnits på marknaden i många år förlorar sina patentskydd. . Märkes-företag får som skydd för att täcka kostnaderna för forskning och utveckling samt marknadsföring och reklam. Eftersom generikatillverkare inte har utvecklingskostnader och helt enkelt producerar kopior kan de sälja sina läkemedel på stora rabatter, enligt FDA. När mer generiska företag gör kopior av samma läkemedel, håller priset faller på grund av ökad konkurrens, har generiska läkemedel Association sagt.

säkerhet och effekt

Generiska läkemedel måste ha samma aktiva beståndsdelar, även inaktiva ingredienser som bindemedel och smaker kan vara olika. FDA kräver generika att arbeta på samma sätt i kroppen som märkesdroger, och generika har samma fördelar och risker. Om ett märkes antibiotika kan orsaka magbesvär, till exempel, kan det generiska orsaka det också. FDA kräver samma höga tillverkningsprocesser på generiska växter och konstaterar att många märkes läkemedelsföretagen också göra generiska läkemedel i samma anläggningar. Generiska läkemedel kan inte ser exakt likadan ut som Märkesprodukter motsvarigheter på grund av varumärkeslagen.

Incitament för Generics

När patenterade drug närmar sig utgångsdatum, generikatillverkare förbereda sig för att göra kopior. Den Drug priskonkurrens och giltighetstid för patent Restaurering lagen från 1984 gör att generiska företag att ansöka om godkännande av FDA utan att upprepa den ursprungliga tillverkarens långdragna och kostsamma djurs och människors kliniska prövningar. Den första generiska företag att ansöka om godkännande av FDA, och får det, tilldelas 180 dagar av exklusiva marknadsföring. Detta kan vara en stor fördel för bolaget, eftersom det exklusiva period skär ut konkurrensen och hjälper företaget att få sin fot i dörren med farmaceutiska distributörer. Efter 180 dagar, kan andra generiska företag som får FDA-godkännande marknadsföra sina exemplar.

Priser och popularitet

Det genomsnittliga försäljningspriset för generiska receptbelagda läkemedel under 2007 var $ 34,34 jämfört med den genomsnittliga försäljningspriset för märkesdroger av $ 119,51, enligt National Association of Chain Drug Stores. En undersökning utförd av IMS Health för generiska läkemedel Association visade att generiska läkemedel räddade U. S. sjukvården $ 734. 000. 000. 000 mellan 1999 och 2008. Undersökningen visade också att generiska läkemedel står för nästan 70 procent av recept som getts ut i USA. Eftersom vissa generika har blivit så billig, många butiker med apotek i landet erbjuder dem till kraftigt rabatterade priser, och i vissa fall gratis, för att locka kunder.

Komma Generics

Enligt lagen apotekare i hela USA har rätten att ersätta en generisk version av ett varumärkes drog. Ibland kan de inte ens fråga. Men för att du får en generisk har notera apotek expediten att på ditt recept. Om du av någon anledning vill att varumärkes drog, måste du meddela expediten att du inte vill den generiska. Oavsett om du har sjukförsäkring eller inte, varumärkes drog sannolikt kommer att kosta mer.

Återstår att komma

Inget läkemedel skapas med hjälp av en levande organism har en generisk kopia i USA eftersom FDA inte ha befogenhet att godkänna dem. Dessa så kallade biologiska läkemedel vanligen ges som injektion och används för att behandla hiv /aids, cancer, Alzheimers och andra livshotande sjukdomar, är mycket dyra. Kostnaden för behandling når tiotusentals eller hundratusentals dollar om året, enligt Generic Pharmaceutical Association. Föreningen har hävdat att kopior av bioläkemedel skulle ge betydande besparingar och påverka lagstiftarna att stifta en lag som ger FDA rätt att fastställa normer och godkänna kopior.

Previous:nothing Next:hur mycket oxikodon är för mycket?

Relaterade artiklar


 • barn knäproblem
 • hur man gör hicka försvinna, garanterat
 • lösningar Medrol biverkningar
 • mörka cirkel under ögonen på barn
 • hur man arbetar med patienter med demens
 • kan du bli gravid den första dagen av din mens?
 • Effekterna av Tylenol kall & hosta under graviditeten
 • Hur påverkar loestrin 24 har, om den tas under graviditeten?
 • när är influensa säsong i Texas?
 • hjärtmuskeln information
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com