antihistamin och prostataproblem

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-18
Antihistaminer är läkemedel som används för att motverka effekterna av histaminer och behandla allergier. Även om användningen av antihistaminer har hjälpt många människor med allergier, dessa läkemedel har också många biverkningar. En av dessa biverkningar kan orsaka komplikationer med din prostata, särskilt i de som redan har prostatabesvär

The Prostate

Prostatan är en liten valnöt körtel som sveper runt urinröret precis under där den möter urinblåsan. Dess huvudsakliga funktion är att utsöndra vätska som stöd i reproduktionsprocessen. Sekretionen blandas med sperma under utlösning och innehåller näringsämnen som hjälper spermierna lever längre i slidan. Under puberteten producerar den manliga kroppen manliga hormoner och detta sporrar prostatan att växa. Denna tillväxt vanligtvis stannar kring ålder tjugo, men startar upp igen runt fyrtio års ålder, vilket orsakar ett tillstånd som kallas benign prostatahyperplasi.

Antihistaminer

Antihistaminer är en grupp av läkemedel som behandlar allergier genom att hindra effekterna av histamin, som kroppen frigör som svar på vissa stimuli. Histamin skapar ett inflammatoriskt svar som du ser som allergier. Antihistaminer binda till receptorn webbplatser av histaminer och hindra dem från att slutföra sin uppgift. Antihistaminer finns i både receptbelagda och receptfria former, med recept de är mindre benägna att orsaka negativa bieffekter.

Effekter av antihistaminer på prostatan

Antihistaminer rekommenderas inte att använda om du har en förstorad prostata eller andra prostatabesvär. Anledningen är att prostatan är omgivna av bäckenbottenmuskulaturen. Dessa muskler hjälper prostata utsöndrar sin prostata vätska under utlösning av upphandlande och avkopplande. Antihistaminer kan orsaka dessa muskler att sluta fungera korrekt och därmed prostata inte att fungera korrekt heller. De flesta antihistaminer varna er att inte använda dem om du har en förstorad prostata eller andra problem.

Prostatabesvär

Prostata problem som uppstår antihistamin användning kan variera. De flesta prostatabesvär från antihistaminer påverka dem som redan har en förstorad prostata. Prostatan upplevelser en tillväxt spurt som orsakar benign prostatahyperplasi eller en förstorad prostata hos de flesta män över fyrtio års ålder. En förstorad prostata kan också orsakas av en infektion prostata, vilket gör att prostatan sväller eller prostatacancer, som orsakar en abnorm tillväxt i prostatan.

Oavsett källan till utvidgningen, även om, betyder det att prostatan är redan orsakar mer tryck på urinröret än normalt. Om de muskler som styr dess upphandlande och släpper inte fungerar, kan det överdriva symtomen på din förstorad prostata. Detta inkluderar svårigheter att urinera, smärtsamma utlösning, och ökad känslighet för infektioner.

Alternativ

Män som lider av prostatabesvär bör undvika de flesta antihistaminer. Det finns några nyare antihistaminer på marknaden som inte orsakar dessa biverkningar på din prostata, inklusive Seldane. Din vårdgivare kommer att kunna diskutera vilka allergi mediciner inte kommer att ha negativa effekter på din prostata. Han kan också föreslå huskurer för att behandla din allergi om de är lindriga, såsom ricinolja.

Previous:nothing Next:biverkningar av exponering för laser

Relaterade artiklar


 • hjärnan och motoriska funktioner
 • Lupron depå biverkningar
 • negativa biverkningar av vitaminer
 • smittsamma och icke smittsamma sjukdomar
 • kan bröstimplantat förväxlas med klumpar?
 • zon diet säkerhet under en graviditet
 • medicinsk behandling för depression menstruella
 • peri klimakteriet & viktökning
 • graviditet med trillingar zon diet
 • barn perifer neuropati symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com