behandling för blodig diarré hos hundar

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-25
Blod i hundens diarré är ett symptom på en bakomliggande sjukdom, som sträcker sig från mindre hälsofrågor till livshotande nödsituationer. Oavsett orsaken till hundens problem är allvarlig eller små, bör en hund med blodig diarré se hans veterinär direkt. Ju längre blodig diarré varar, desto mer sannolikt hunden kommer att uppleva elektrolytrubbningar och svår dehydrations, enligt Daily Puppy. Förstå mer om din hunds symtom och behandling kan hjälpa

Orsaker

Det första steget i att behandla blodig diarré är att fastställa den bakomliggande orsaken. Enligt Pet Place, får blodig diarré bero på: medicinering reaktioner, cancer, konsumerar främmande föremål och inflammatoriska sjukdomar i mag-tarmkanalen.

Testning kommer att avgöra den exakta orsaken. En komplett blodbilden och urinanalys utförs ofta. Var beredd att ge ett avföringsprov för undersökning. Röntgen av bröstet och buken kan också behövas för att fastställa orsaken till blodig avföring.

Behandling

När veterinären har fastställt orsaken, kommer behandlingsalternativ att presenteras. Om blodig avföring är orsakad av gastrointestinala besvär, kan en mild diet rekommenderas. Detta är en speciell recept mat tillgänglig hos veterinären kontor. Om din hund tar en medicin som orsakar upprörda, såsom anti-inflammatoriska eller kortikosteroider, medicineringen kan behöva avbrytas. Gastrointestinala infektioner behandlas med antivirala läkemedel.

För mer allvarliga frågor, såsom cancer, kan veterinären rekommendera en veterinär onkolog som kan lägga fram alternativ cancerbehandling. Beroende på din hunds situation, kan hon måste också läggas in på sjukhus för att få intravenös behandling. Ju längre din hund upplevelser blodig diarré, desto mer sannolikt är detta (på grund av uttorkning och elektrolytobalans).

Tecken på en Emergency

Om diarré är illaluktande och klarröda, överväga situationen en allvarlig olyckshändelse och ta din hund till djursjukhuset. Dessa symtom är tecken på att en hund är blödningar, som är en livshotande situation.

Previous:nothing Next:Vilka är orsakerna till en muntlig svampinfektion?

Relaterade artiklar


 • hur man rengör mänskliga öron
 • vad som orsakar ett lågt spermieantal?
 • astma ansträngningsutlöst symtom
 • vad är de delar av skelettet?
 • vad är det jobb i urinblåsan?
 • utveckling av det reproduktiva systemet
 • hur man ska hantera sömnlöshet och har en lugn natt
 • hälsoeffekter av flerbarnsfödsel bebisar
 • kan jag bli gravid två dagar före min tid?
 • Vilka är fördelarna med god hjärthälsa?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com