binjurarna och stress

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-20
Den mänskliga kroppen använder det endokrina systemet att reagera på stress. En del av det endokrina systemet-binjurarna-utsöndrar hormonet kortisol när kroppen är under stress. Små, korta nivåer av stress bidra till att öka motivation, men under långa perioder av låg kvalitet stress, blir binjurarna försvagats

binjuren Funktion

binjurarna sitter på toppen av njurarna och producerar hormoner som är viktiga för kroppens funktioner. En av dessa hormoner är kortisol. Konsumtion är en indikator på att binjurarna är utarmade och är inte längre utsöndra kortisol naturligt. Slags stress som bryter binjurarna ex trauma av något slag, infektion, intensiv värme eller kyla, skilsmässa eller någon annan större liv förändras. Brist på sömn kan också bryter binjurarna. När binjurar fungerar normalt, halterna av kortisol i kroppen är högre på morgonen än på kvällen innan sömn. Om du vill ta reda på hur väl dina binjurar arbetar, kan din läkare göra en binjureutmattning test genom en saliv eller blod prov.

Kortisol

Kortisol, som ofta kallas "stresshormonet" främjar fettförbränningen under träning och har även en antiinflammatorisk effekt som hjälper kroppen att klara under perioder av stress. Om du inte producerar kortisol ordentligt kan du få symtom som trötthet, ledvärk, eller en rad "förkylningar". Ihållande stress försvagar binjurar, vilket gör kroppen känslig för främmande inkräktare genom att sänka antikroppar i immunförsvaret.

Vila och sömn

Slow-wave hjärnan mönster som vi ställer ut under djup sömn hjälper till att producera tillväxthormon och koppla produktion av binjure hormoner. Att försöka eliminera den "kamp eller flykt" reaktion i våra tankar och handlingar kommer att uppnå befrielse från stress. Prova att sitta och andas djupt på en lugn plats i 10 minuter om dagen. Lägg märke till hur din nivå av energi förändras med denna korta period av meditation. Fokusera dina tankar på de bara andas in och ut. Räkna längden på en in-och utandning är en enkel metod för nybörjare att träna meditation. Andra nyttiga sova hjälpmedel är någon form av hjärt aktivitet. Till exempel, om du inkluderar en rask promenad någon gång i din dag, kan du finna dig somna snabbare och förbli sovande under längre perioder.

Nutrition

Näringsämnen som stödjer binjurarna omfattar C-vitamin och niacin, som hjälper i produktionen av hormoner. Dessa finns tillgängliga som komplement, men det bästa sättet för absorption i naturliga, hela livsmedel. Örter som stödjer binjuren funktion är wild yam, maskros rot och lakritsrot. Alkohol och koffein har en negativ effekt på kroppens naturliga förmåga att återhämta sig från stress. Inte fort om du försöker återställa binjurarna att fungera normalt.

Återställa binjurefunktionen

Att lära sig att slappna av kroppen och återställa dess förmåga att läka kan gynna binjuren systemet. Metoder såsom andningsövningar, guidade bildspråk och meditation direkt stödja binjurarnas funktion. Vilsam ställningar bistå med nerv impulser till binjurarna. Prova liggande med benen upp på en stol, soffa eller mot väggen. Bo i det läget i minst 10 minuter. Vara bekväm. Denna omvända hållning hjälper slappna nerver på grund av stöd av ryggraden mot golvet. Ett stöd ryggrad minskar kroppens reaktioner på stress. Den inversion skapar en sammanslagning effekt av blod, stödja kroppens filtrering i njurar och lever och återställa binjurarna förmåga att producera kortisol.

Previous:nothing Next:visuell perception hos barn

Relaterade artiklar


 • hur man undviker bekämpningsmedel i dina barns kost
 • hudvård för barn
 • hur man förebygger astma hos barn
 • vad som påverkar hjärtfrekvens
 • blodtryck och klimakteriet
 • moderskap akupressur instruktioner
 • bröst information
 • hur man inducera impotens utan kastrering
 • IUD problem
 • hur man lätt känna igen huvudlöss
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com