bröst pumpning tekniker

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-30
Ammande mödrar har ofta svårt att använda en bröstpump. Pumpning mjölken i en maskin skiljer sig mycket från amning en nyfödd baby, och ofta mödrar finner det omöjligt att uttrycka mjölk alls. Med lite tålamod och rätt miljö, kan pumpa mjölk bli en snabb och enkel rutin, snarare än en mödosam och stressande händelse

välja rätt inställning

Mjölkproduktionen är störst tidigt på morgonen (vanligtvis mellan 6 och 8 a. m. ). Försök att dra fördel av dina bröst "rusningstid" och pump under denna tid. Det är bäst att pumpa i en lugn och avkopplande atmosfär. Om du måste pumpa på arbetsplatsen, se till att hitta en lugn, privat plats. Avsätt en halvtimme för pumpning. Även pumpa mjölken bara tar ungefär 10 till 15 minuter, är det bäst att ha lite tid för förberedelser.

Innan du pumpar

Innan du börjar pumpa, ta några djupa andetag och försöka slappna av. Pumpning mjölk är inget att oroa sig för, och det bör inte vara en orsak till stress. Steady, djupandning kommer att bidra till aktivera utdrivningsreflex, som orsakar mjölk release. Om möjligt, ta en varm dusch eller ansöka grytlappar i brösten. Detta kommer också att uppmuntra letdowns. Det kan hjälpa att massera dina bröst innan, eller luta sig över och låt dina bröst hänga ner, för att uppmuntra mjölken att börja rinna.

Massage

När du pumpar, massage brösten försiktigt. Du kan antingen gnugga i en cirkulär rörelse eller stroke mycket lätt. Bröst massage kommer att uppmuntra mjölkflöde och hjälper dig slappna av. En annan metod är att gnida med tre fingrar från kanten av bröstet till bröstvårtan. Var vänlig och experiment för att se vad som fungerar för dig.

Grundläggande pumpning Techniques

Pumpa inte varje bröst längre än 15 minuter. Om du inte uttrycka någon mjölk, oroa dig inte. Ibland tar det tid att pumpa framgångsrikt. För att öka din mjölkproduktion, vara konsekvent. Avsätta en viss tid varje dag för att pumpa och följer tips som presenteras ovan. Se till att din bröstpump inte är för högt, och experimentera med olika inställningar att lista ut vad som fungerar och är mest bekvämt.

Tänk om Baby

Många mammor tycker det är bra att tänka på sina barn medan de är pumpning. Funderar amma ditt barn kommer ofta stöd i mjölkutdrivning. Om du är på arbetsplatsen, kanske det vore bra att ta en bild. Om barnet sover och ljudet av bröstpump kommer inte att väcka honom, då pumpen i samma rum. Det är naturligt att kroppen reagerar på en bebis, inte en maskin, så påminner dig om ditt barn och hennes behov av näring kan hjälpa pumpprocessen.

Previous:nothing Next:solarier i början av graviditeten

Relaterade artiklar


 • diet information för en gravid kvinna
 • hur du enkelt ta bort nits från hår
 • icke typiska klimakteriet symtom
 • define livslängd
 • Hur är förfallodagen för graviditet beräknas i människor?
 • hur förslaget födelse planer för förlossning
 • hur att vara frisk i 40-talet och 50-talet
 • dopaminbristen behandling
 • orsakerna till en kliande anus
 • naturlig smärtlindring under förlossningen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com